AdministrațieȘtirile zilei

Ne-am înfrățit! | Buzău și Soroca: două localități, un singur ideal (GALERIE FOTO)

Eveniment special, astăzi, la Consiliul Județean Buzău. Sala în care se desfășoară ședințele deliberativului județean a devenit neîncăpătoare, zeci de oficiali români și moldoveni fiind prezenți pentru înfrățirea a douăsprezece localități situate de o parte și de alta a Prutului.

Parteneriatul existent încheiat între autoritățile județene din Buzău și cele raionale din Soroca a fost întărit azi prin 12 noi acorduri încheiate între tot atâtea comune buzoiene si unități administrativ-teritoriale din raionul Soroca. În acest sens, începând cu ora 15:00, a avut loc ședința comună a deliberativelor din cele două unități administrativ-reritoriale: Consiliul Județean Buzău și Consiliul Raional Soroca. Aproape o sută de consilieri raionali și, respectiv, județeni, primari și directori de insituții române și moldovene au participat la ședința extraordinară, momentul culminant fiind acela în care au fost parafate acordurile de înfrățire.

Ședința a fost prezidată de cei doi șefi ai unităților administrative care au o lungă relație de prietenie și colaborare. Delegația moldoveană a fost condusă de președintele Consiliului Raional Soroca, Ghenadie Muntean, în timp ce partea română a fost reprezentată de șeful Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

La prezidiu au mai luat loc cei doi vicepreședinți ai CJ Buzău, Adrian Petre și Romeo Lungu, precum și părintele Mihail Milea, un prieten de suflet al moldovenilor din Soroca. De altfel, începând cu 1990, părintele Milea a depus eforturi pentru construirea a două biserici ortodoxe în raionul din stânga Prutului.

La final, cei doi lideri, Petre Emanoil Neagu și Ghenadie Muntean, au făcut declarații referitoare la noile acorduri, subliniind necesitatea unor relații din ce în ce mai apropiate între români și moldoveni pentru atingerea aceluiași ideal, bunul mers al administrației.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button