Economie&BusinessȘtirile zilei

Neagu, încă o reușită! | Începe o lucrare importantă

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a semnat, astăzi, contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare și modernizare a Bibliotecii Județene „Vasile Voiculescu”. O lucrare importantă, cu finanțare europeană, care repune Buzăul pe harta monumentelor arhitecturale de o frumusețe aparte.

Clădirea bibliotecii de pe bulevardul Unirii este una reprezentativă pentru municipiul Buzău. Primele fotografii realizate la începutul secolului al XX-lea relevă frumusețea clădirii construite în 1914, după un plan al renumitului arhitect Grigore Cerchez.

Clădirea în care au funcționat, anterior, Miliția și Sfatul popular nu mai avusese parte de reparații capitale de mulți ani și risca să se prăbușească, în cazul unui seism. Salvarea sa a venit din partea președintelui CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, care a reușit să obțină o finanțare europeană de aproximativ 116 miliarde de lei vechi.

În curând vor începe și lucrările de reabilitare a fostului spital Brătianu.

Proiectul de reabilitare și modernizare a clădirii bibliotecii a primit o finanțare europeană, grație echipei de la Consiliul Județean.

Lucrările vor începe anul acesta și vor fi executate de CONCAS S.A.. Bijuteria arhitecturală de pe bulevardul Unirii va fi predată în anul 2022. Până atunci, iubitorii lecturii vor putea citi și împrumuta cărți de la noul sediu al bibliotecii, situat la etajul Galleria Mall Buzău.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close