Știrile zilei

Neagu, încă un mandat la șefia CJ Buzău / Iată cum se împart mandatele de consilier!

Petre Emanoil Neagu are asigurat încă un mandat de președinte în fruntea Consiliului Județean Buzău. În urma alegerilor de ieri, Neagu s-a impus cu aproximativ 57 de procente în fața contracandidaților săi, care nu au reușit să convingă majoritatea votanților că merită scaunul de șef al județului.

Petre Neagu ocupă rămâne, astfel, la șefia CJ Buzău, după un mandat în care echipa din care au mai făcut parte vicepreședinții Romeo Lungu și Adrian Petre a bifat reușită după reușită.

De menționat că, la Consiliul Județean, PSD a candidat alături de PRO România în cadrul Alianței Pro Buzău. Așa se face că în viitorul deliberativ vor intra și șase-șapte aleși ai PRO România, în timp ce un post de vicepreședinte îi va reveni fostei șefe de la „Casa Albă”, Carmen Ichim.

Consliul Judeţean Buzău va avea 32 de membri în legislatura 2020-2024, cu unul mai puţin decât în ultimii patru ani. De menţionat este că în 2016 preşedintele Consiliului Judeţean a fost ales indirect, prin votul consilierilor judeţeni.

Conform primelor calcule, arhitectura Consiliului Județean ar urma să fie cea de mai jos:

  • Președinte: Petre Emanoil Neagu (PSD);
  • Vicepreședinți: Adrian Petre (PSD) și Carmen Ichim (PRO România);
  • Consilieri:
  • Alianța PSD-PRO Buzău: 21 de mandate
  • PNL: 7 mandate
  • PMP: 4 mandate

În ceea ce priveşte numărul de consilieri locali din unităţile administrativ-teritoriale din judeţ, aceştia vor fi în număr de 23 în municipiul Buzău, 19 la Râmnicu Sărat, 17 la Nehoiu şi câte 15 în Pogoanele şi Pătârlagele.  Numărul aleşilor locali din comune variază între 9 şi 15. Numărul membrilor Consiliului Judeţean, respectiv al ecărui consiliu local afost stabilit în funcţie de numărul locuitorilor judeţului, respectiv comunei, oraşului sau municipiului respective.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close