Știrile zilei

Nemulțumire a șoferilor, după asfaltarea unei străzi din Buzău

Reabilitarea străzii Iazul Morilor – până de curând, plină de cratere și fără trotuare – a adus deopotrivă mulțumire și critici din partea șoferilor. Problema, spun aceștia, o reprezintă faptul că o bandă de circulație este permanent ocupată de autovehicule.

Pe strada Iazul Morilor din Buzău nu s-a circulat niciodată fluent, iar asta deoarece sensul de mers Frăsinet – Broșteni a fost folosit dintotdeauna ca parcare. Dacă până acum însă se mai putea circula din ambele sensuri, la „mica înțelegere”, astăzia carosabilul permite circulația unei singure mașini.

Riveranii spun că strada s-a îngustat după ce trotuarele au fost lărgite, văduvind carosabilul de câteva zeci de centimetri. Ei sunt de părere că aici se impune instituirea sensului unic de circulație, din moment ce pe stradă nu mai are loc să circule decât o mașină.

Cam asa sta treaba pe” Iazul Morii”, situatia se va mentine si dupa terminarea lucrarilor din cauza ca riveranii pur si simplu nu vor avea unde sa-si parcheze autoturismele! – Zaman Vali

În trecut, Primăria a anunțat că, odată cu finalizarea proiectului de reabilitare, șoferii nu își vor mai putea parca mașinile pe Iazul Morilor. Reprezentanții municipalității au mai precizat că au un proiect separat de amenajare a locurilor de parcare în zonele adiacente blocurilor de pe Iazul Morilor.

De asemenea, altă parcare lăsată în paragină, cea din zona I-urilor, ar urma să fie și ea reabilitată, iar locurile să fie scoase la licitație.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

2 comentarii

  1. Pana cand nu se pune cineva din Palatul ala cu burta pe studiat datele din catastife, macar referitor la apartamente si autoturisme inmatriculate la acele adrese (ceea ce reprezinta si conditie la concesionare), si apoi sa se asigure un procent minim de locuri de parcare, NU AR TREBUIE concesionat nimic. Iar ca o masura reparatorie, pentru ca deja si-a recunoscut eroarea dl primar Toma (lasand Unirii nereceptionata inca un an si luand in considerare si ceva parcari supraterane etajate – niste schele pe model Slatina, ca altceva nu poate procesa), ar trebui sa nu mai fie reinoit niciun contract (au valabilitate cate un an). Cum ne-am descurcat, la liber, pana acum, asa o vom face si de acum inainte. Dl Toma a intervenit la fel de util precum politistul rutier din intersectie, sa vada lumea ca misca si dansul ceva.
    La ce face bulevarde si asfalteaza strazi DACA nu ofera conditii pentru ceea ce utilizeaza aceste artere> autovehicule? Te poti incapatana cand vrei sa implementezi legea si sa nu mai lasi debandata si mica intelegere, dar cand o faci doar pentru ca ti-e greu sa recunosti greseala, se numeste fudulie.
    A vazut si el la tv si a zis sa „faca frumos”, fara pic de logica, fara o proiectie in timp, fara a tine cont de populatie, nivelul economic, cultural al acesteia. DE CE nu face obligatorie limba engleza, daca tot miliarde o vorbesc, ca asa e la civilizati? Avem OPEN CITY si nicio placuta bilingva, nu mai zic de gardienii publici sa stie si ei macar bonjur madam, ca vine turistul, pentru ca inteleg ca pentru ei ne pregatim de zor cu paralele, centru vechi, galerii de poze si logo si slogan de-am infrant Doamne fereste Parisul? NIMIC NU ARE LOGICA din ceea ce face acest domn primar Toma. Desigur, dupa ce a performat negativ in domeniul privat, noi naivi sa credem ca acelasi om ar avea rezultate diferite. Aia e, mi-e ca ne trezim cu Avramescu pe cap…
    „Dincolo” nu mai scriu ca iar pier mesaje pe banda rulanta. Ajungem aici un fel de Europa Libera de pe vremuri.
    Imi pare rau pentru cetatenii de pe acea artera, dar pana cand nu o vom da dracului de sabie si nu vom ridica capul, nici soarele nu-l vom vedea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button