Știrile zilei

Nereguli descoperite de polițiști, în traficul buzoian

Acțiuni punctuale ale polițiștilor rutieri pentru prevenirea implicării în accidente de circulație a pietonilor au avut loc zilele trecute. Peste 200 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate și 28 de pemise, reținute ca urmare abaterilor în trafic.

În urma activităţilor desfăşurate în ultimele 24 de ore de poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră, au fost aplicate peste 200 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor fiind în cuantum de aproximativ 75.000 de lei.

Polițiștii Serviciului Rutier, sprijiniți de polițiștii rutieri și de ordine publică din cadrul polițiilor municipale și orășenești, precum și din cadrul secțiilor de poliție arondate au acţionat punctual pe linia prevenirii şi combaterii abaterilor comise de pietoni, în scopul reducerii riscului victimizării acestora prin accidente de circulație. În acest context au fost aplicate 94 de sancțiuni contravenționale pietonilor care și-au pus în pericol siguranța. Totodată, 13 șoferi care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea drumului, au rămas fără permis pentru următoarea perioadă.

64 dintre sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 14 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 11 pentru conducerea unor autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice, dar și 26 pentru alte abateri constatate în trafic.

Împotriva a doisprezece conducători auto sancţionați din cauza vitezei, a fost luată şi măsura tehnico – administrativă de reţinere a permisului în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

Poliţiştii au reţinut permisele și altor 3 conducători auto, care au efectuat depășiri neregulamentare.

De asemenea, polițiștii au întocmit 3 dosare penale pentru abaterile grave la regimul circulației pe drumurile publice. Unul dintre dosare a vizat un bărbat în vârstă de 32 de ani din Berca, depistat în timp ce își conducea autoturismul pe raza localității de domiciliu, deși aparatul etilotest a indicat în cazul său o concentrație alcoolică de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ceilalți doi buzoieni care s-au ales cu dosare penale au condus autovehicule pe drumurile publice, având suspendată exercitarea acestui drept.

RECOMANDĂRI ALE IPJ:

-este necesar să se circule cu viteză redusă, adaptată permanent condițiilor de drum, iar manevrele să fie efectuate doar după o asigurare temeinică. Oglinzile retrovizoare trebuie reglate corespunzător, iar luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse pe timpul zilei pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pentru care există obligativitatea instituită prin lege. În condiții de ceață densă, trebuie folosite și luminile de ceață.

-una dintre cele mai periculoase manevre pe timp de ceață este depășirea, în condițiile în care putem fi surprinși de apariția bruscă, de pe sensul opus, a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având în funcțiune doar luminile de poziție. Aşadar, trebuie să se evite pe cât posibil efectuarea acestei manevre.

-de asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie așezate la o distanță mai mare decât cea prevăzută de lege (cel puțin 30 m). O atenție aparte trebuie acordată pietonilor, bicicliștilor sau căruțelor, mai greu vizibile în trafic decât în condiții normale.

-pietonilor, bicicliștilor și căruțașilor le reamintim că în condiții de vizibilitate redusă, portul vestimentației cu elemente fluorescent-reflectorizante le poate salva viața!

ALEGEŢI VIAȚA! CONDUCEȚI PRUDENT!

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close