CORONAVIRUS

NEWS ALERT: Cartierul Poștă, ÎNCHIS de autorități

Carantină totală, în cartierul buzoiană Poștă, după izbucnirea unui focar de coronavirus. La doar câteva ore de la confirmarea oficială a 19 cazuri de Covid, Prefectura a decis să instituie carantina pentru următoarele 14 zile.

Măsura va fi pusă în aplicare de îndată și prevede reguli stricte pentru cei aproximativ 2000 de locuitori. Se va ieși doar în cazuri excepționale, iar aprovizionarea cu alimente și bunuri de strictă necesitate va fi asigurată de către autoritățile locale.

În urma confirmării celor 19 cazuri noi de buzoieni infectați cu noul Coronavirus, am luat decizii importante în această noapte. În cadrul unei ședințe a CJCCI Buzău pe care am convocat-o de urgență, am stabilit măsura de a institui carantina timp de 14 zile pentru cartierul Poștă din municipiul Buzău, la propunerea Direcției de Sănătate Publică. Ulterior, am primit și validarea de la Comitetul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției. Am convocat în această seară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru comunicarea și aprobarea măsurii.
Cei 19 pacienți au fost transferați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat și la Institutul Victor Babeș din București.
Cartierul carantinat are o populație de circa 2 mii de locuitori. Aprovizionarea cu alimente și bunuri de strictă necesitate va fi asigurată de către autoritățile locale.”, a transmis Instituția Prefectului.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close