Știrile zilei

Nici controalele nu-i mai sperie! Iată cum se circulă în Buzău

Desele controale ale Biroului Transporturi din Consiliul Județean par să nu aibă niciun efect asupra firmelor de transport călători din Buzău. Cursele județene ale diferiților operatori acreditați de Consiliul Județean preiau și până la 30 de persoane în picioare, deși legislația din acest punct de vedere este clară. Iar atunci când vine vorba de ocolirea legii, șoferii autobuzelor sunt ași în șiretlicuri.

Vicepreședintele Consiliului Județean Buzău, Adrian Petre, a inițiat și coordonat o nouă acțiune de control pentru operatorii de transport persoane a avut loc ieri 10 octombrie, pe traseele de pe rutele: Stâlpu, Merei-Nenciulesti, Naeni si Vispesti. Actiunea a avut loc în intevalul orar 16:00 -18:00.

Deși aici au fost verificate cinci autobuze, fiind constatate nereguli cu duiumul, pe o altă rută din județ, aproape simultan, circula un autobuz în care se aflau călătorii din imagine, semn că operatorii fac tot cum știu ei.

Printre neregulile descoperite ieri se numără efectuarea transportului cu microbuz în loc de autobuz (licitația a fost câștigată cu autobuz), efectuarea transportului cu alt autovehicul decât cel care a fost câștigată licitația, nerespectarea graficului de transport și preluarea unui număr de călători mai mare decât permite capacitatea pe scaune a mașinii.

Amenzile nu sunt nici ele deloc de negligat, sancțiunile pornid de la 10.000 de lei și ajungând până la 30.000, în funcție de gravitatea faptei.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: