Știrile zilei

Nota DOI la purtare! | S-a întâmplat la un liceu din Buzău

Hasdeianul care și-a ironizat profesoara de desen pentru un videoclip în care  aceasta a apărut în urmă cu mai mulți ani a fost sancționat cu nota doi la purtare. Decizia a fost luată în cadrul Consiliului Profesoral al școlii.

În urmă cu mai bine de o lună, Andrei Voicu, elev în clasa a unsprezecea la Colegiul „B.P.Hasdeu”, isca un scandal de proporții  din cauza unui comentariu postat pe un grup al elevilor din liceu. Alături de videoclipul unei melodii pe care profesoara de desen o interpretase în urmă cu 5 ani, când făcea parte dintr-o formație de muzică etno, băiatul a postat un comentariu în care își ironizează profesoara.

După săptămâni de anchetă, Consiliul Profesoral a decis sancționarea elevului cu scăderea notei la purtare.  Nemulțumită de decizie, familia băiatului a legătura deja legătura cu un avocat și este hotărâtă să ajungă în instanță.

În apărarea adolescentului a venit și Consiliul Național al Elevilor care arată că fapta acestuia nici nu poate fi pedepsită, potrivit regulamentului școlar.

Videoclipul în care profesoara apărea sumar îmbrăcată avea versuri din care reiesea că fetele care n-au bani să meargă la mare trebuie să-şi găsească un „moşuleţ” care să le sponsorizeze. Profesoara a considerat că postarea i-a afectat imaginea și-a cerut discutarea situației, dar și sancționarea elevului, în Consiliul Profesoral.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

  1. Imaginea doamnei „profesoare”nu este, nici de departe ,afectata de bietul elev. Aceasta si-a creat singura un trecut pe care si l-ar cam dori sters. A nota un elev pentru faptul ca se amuza la ora ta(si pe buna dreptate)si nu pe evaluarea cunostintelor ,este execrabil. Acesti copii fac parte din generatia care nu mai pot fi manipulati .A se intelege de catre conducerea scolii :legea pumnului in gura nu mai funtioneaza.Cand apari in fata unei clase trebuie ai o atitudine demna,un trecut impecabil si un cv care poate fi dat exemplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: