Administrație

Noul director de la CITO-26 de ani neîmpliniți și FĂRĂ experiența cerută prin LEGE!

Numire politică sau lipsa de oameni pregătiți?  Aceasta este întrebarea la care trebuie să răspundă liberalii buzoieni, care l-au numit recent în negoitafuncția de director al CITO  pe un tânăr fără experiență, dar cu multe „veleități” politice.

Noul director al Centrului de Integrare prin Terapie Ocupațională, Daniel Negoiță, care a fost uns șef al instituției râmnicene de consilierii județeni, este un tânăr de 25 de ani, care are experiență de aproape un an, și nu de minimum 3 ani, așa cum prevede legea.

Din CV-ul lui Negoiță reiese faptul că acesta a lucrat în cadrul CITO Râmnicu Sărat începând cu 2013, (nu se precizează luna, deși unele voci spun că ar fi fost angajat prin iunie), unde a fost șeful atelierului de producție.

Conform HG 509/2005, candidații pentru ocuparea funcției de director al intituțiilor de asistență socială trebuie să aibă o vechime în domeniu de cel puțin 3 ani.

Sub rezerva faptului că Negoiță a fost instalat director pentru doar 6 luni, liberalii au votat în unanimitate numirea tânărului râmnicean.

Mai mult decât atât, articolul 4 din Regulamentul de organizare și funcționare a instituțiilor de asistență socială, candidații pentru funcții de conducere trebuie să facă dovada că au absolvit instituții de învățământ din domeniile: socio-uman, juridic, medical, administrativ sau economic.

  • Daniel Negoiță nu are competență în niciunul dintre aceste domenii, el fiind inginer la formație.

Unele voci spun că numirea tânărului s-ar fi făcut la presiunile unui liberal din Râmnic, iar președintele CJ, Cristinel Bîgiu, ar fi acceptat ca acesta să devină șeful instituției din domeniul asistenței sociale.

Grupul consilierilor județeni ai PDL  au contestat deja decizia prin care CJ îl învestește în funcția de director pe Daniel Negoiță și așteaptă un răspuns ofocial din partea angajaților lui Bîgiu.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: