Știrile zilei

Culisele numirilor în cascadă de la Spitalul Săpoca

Doar două zile s-a bucurat fostul procuror Emilian Eva de înălțimea funcției de director al Spitalului de Neuropsihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca. Numit prin Ordin al ministrului Sănătății, Eva a fost demis, ieri, de premierul Ludovic Orban, care nu ar fi avut cunoștință de controversata înscăunare.

După ce REPORTER BUZOIAN a scris despre numirea lui Emilian Eva în funcția de director al Spitalului Săpoca, toată lumea s-a întrebat de ce, în plină criză, ministrul Sănătății înlocuiește un medic primar epidemiolog cu un fost procuror. Dacă resorturile controversatei numiri pot fi cel puțin deduse (măcar din faptul că atât ministrul Sănătății, cât și Emilian Eva sunt din Iași), faptul că premierul Ludovic Orban nu a știut nimic despre această mișcare este cu adevărat surprinzător.

Astfel, în plină pandemie de coronavirus, ministrul Sănătății a semnat un ordin prin care o demite pe Viorica Mihalașcu (medic primar epidemiolog) din fruntea Spitalului Săpoca, numidu-l în loc pe Emilian Eva. La doar două zile, Ludovic Orban l-a demis personal pe noul director, numind în loc o persoană deloc străină de un alt fost șef al spitalului.

Mai exact, este vorba despre Cristina Păun, partenera de viață a fostului director Dumitru Popescu, îndepărtat de la șefia spitalului în 2017. Cristina Păun nu este nici ea medic, însă a lucrat ani buni la Spitalul Săpoca, ocupându-se de controlul financiar intern în perioada în care Dumitru Popescu era director.

Se pare că numirea Cristinei Păun nu este deloc întâmplătoare. Surse apropiate spitalului susțin că noua directoare se înscrisese în cursa pentru șefia spitalului alături de fostul procuror Eva și că ar fi o apropiată a PNL.

Ieri, Medika TV a anunțat în exclusivitate că fostul procuror numit manager interimar la Săpoca în data de 18 martie va fi demis din funcție după ce a fost numit de către ministrul Sănătății, Victor Costache, fără știrea premierului ori a altcuiva din Guvern. Detalii despre demiterea lui Eva și scurtul său mandat în fruntea spitalului de la Săpoca puteți citi AICI.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button