Știrile zilei

Nu a mers ciupercăria și a plantat cannabis / Detalii despre cultura descoperită la Mierea

Buzoianul Dumitru Mădălin Apostol a fost arestat la sfârșitul săptămânii trecute, alături de doi vrânceni, unul dintre ei, medic stomatolog. * La domiciliul buzoianului din Mierea, Vernești, a fost descoperită o cultură de cannabis. * Plantele au fost descoperite în hale dezafectate, în care fostul proprietar cultivase ciuperci. *Cannabis
”La data de 27 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea au surprins, în flagrant delict, în municipiul Buzău, doi bărbați care ar fi cumpărat de la un al treilea 100 de gr. de cannabis.
Din cercetări a reieșit că cei doi bărbați, de 30, respectiv 33 de ani, din municipiul Focșani, i-ar fi oferit vânzătorului, de 40 de ani, din județul Buzău, un autoturism în valoare de aproximativ 5.000 de euro în schimbul unui kilogram de cannabis, însă cei implicați nu s-ar fi înțeles asupra condițiilor tranzacției.
Pentru documentarea întregii activități infracționale a persoanelor vizate, s-au efectuat 17 percheziţii domiciliare în judeţele Vrancea, Buzău şi în municipiul Bucureşti. În urma acțiunii, pe raza comunei Vernești, judeţul Buzău, a fost descoperită o cultură indoor de cannabis, în hale dezafectate, prevăzute cu instalaţiile necesare pentru creşterea plantelor. De asemenea, în urma percheziţiilor, au fost ridicați 3.100 de lei, cântare electronice și 15 kg. de cannabis, cu o valoare de piață de aproximativ 75.000 de euro.
În vederea continuării cercetărilor, au fost indisponibilizate 3 autoturisme și a fost aplicat sechestru asigurător asupra imobilului în care a fost descoperită cultura de cannabis.
30 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea, pentru audieri. Cei trei bărbați au fost reținuți, pentru 24 ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc și deţinere de droguri de risc în vederea consumului.
La data de 29 noiembrie a.c., față de cei în cauză, magistrații Tribunalului Vrancea au dispus măsura arestării preventive.
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române și de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea și Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi”, arată anchetatorii.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: