EducaţieȘtirile zilei

Nu cedează fără luptă | Ce măsură a luat șefa IȘJ Buzău după calificativul acordat de minister

Florina Stoian a contestat rezultatul evaluării realizate de Ministerul Educației, în urma căreia întreaga echipă managerială a IȘJ Buzău a primit calificativ „nesatisfăcător”. Conform unei metodologii din 2015 privind evaluarea inspectorilor școlari, aceștia pot fi demiși dacă nu întrunesc punctajul minim necesar.

Rezultatele care ar fi trebuit sa sosească încă în toamna anului trecut s-au lăsat așteptate la Buzău și în celelalte 12 județe în care sefii de IȘJ-uri fuseseră decapitați prin Ordinul ministrului Educației de atunci, Liviu Pop. Ele ar fi trebuit să oglindească nivelul de performanță atins de fiecare inspector școlar general în parte, conform unei fișe de evaluare concepute de minister.

Vestea că Buzăul a primit calificative slabe a căzut ca un trăsnet peste cele trei șefe ale IȘJ. Astăzi, generala Florina Stoian a mers la Ministerul Educației pentru a contesta rezultatul evaluării. Contactată de publicația noastră, șefa învățământului buzoian a precizat că, la acest moment, nu există un ordin de demitere pe numele său sau al altui inspector școlar general.

„Chiar acum suntem la Ministerul Educației să depunem contestație. Invocăm vicii de procedură. Evaluarea nu s-a desfășurat conform metodologiei. Toate trei am primit punctaj mai mic de 70 de puncte. Deocamdată nu suntem demise, până nu se primește un răspuns la contestația pe care am depus-o. Termenul legal de răspuns este de 10 zile”, a declarat pentru OPINIA Florina Stoian.

Concindență sau nu, calificative slabe au obținut toți inspectorii școlari generali care au fost destituiți astă toamnă din funcție de ministrul Pop, dar care au revenit la post după ce instanța a anulat ordinele de demitere.

Rămâne de văzut ce efecte vor produce la Buzău calificativele acordate de minister și dacă vom asista din nou la schimbări din funcție la vârful acestui sistem sensibil pe care îl reprezintă Educația.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

2 comentarii

  1. Normal ca au primit calificativ slab, Ciolacu si Sebastian Radu trebuie sa o repuna in functie pe (edit) Burducea, doar le a rezolvat toate doleantele cat timp a fost mare sefa la inspectorat………

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button