Știrile zilei

Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus, în continuă creștere la Buzău

Rata de incidență a infectărilor cu virusul SARS-COV2, calculată vineri pentru judetul Buzău, a ajuns la 0,75 cazuri/1000 locuitori. Municipiul Buzau a crescut de joi pana vineri de la 1,40, la 1,46, iar dacă incidența va crește în acelasi ritm, cel mai probabil, de săptămâna viitoare vor fi instituite noi restricții.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au fost confirmate 37 cazuri noi de infectare 10 pacienți au fost testați în laboratoare private, iar 1 pacient intr-o unitate sanitară din alt județ. Pacienții au vărste intre 14 ani și 82 de ani, iar in cazul lor anchetele epidemiologice sunt in desfăşurare.

Opt pacienți au fost testați cu teste rapide, 11 pacienți testati in laboratoare private și in unități sanitare din alt judet. De asemenea, 5 pacienți au fost testați în cadrul anchetelor epidemiologice, 1 pacient a fost testat de la S.P.MS Sapoca, 10 pacienți testați la Spitalul Județean de Urgență Buzău, iar 2 pacienți la Spitalul Ramnicu Sarat.

Vineri, 689 persoane sunt in carantină la domiciliu, iar 263 sunt in izolare la domiciliu, Potrivit DSP Buzau, număr persoanelor cu rezultat pozitiv Covid 19 de la inceputul pandemiei ajunge in judet la 9702, 9062 fiind vindecate.

Din păcate, 268 persoane infectate cu noul coronavirus au decedat.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button