EducaţieȘtirile zilei

Nume noi în rândul inspectorilor școlari, începând cu 1 septembrie 2016

Înnoiri la Inspectoratul Școlar Județean Buzău, după fixarea pe post a inspectorului școlar general Florina Stoian, cea care a promovat examenul organizat în luna mai. Anul școlar 2016-2017 va începe cu schimbări în garnitura inspectorilor de specialitate, propunerile fiind deja făcute în Consiliul de Administrație al instituției și înaintate către minister.

Deși numirile încă nu au fost făcute, se pare că portofoliile vizate de schimbare sau de reducere a normei sunt stabilite deja, fiind doar o chestiune de timp până la emiterea noilor decizii. Astfel, pe catedra de limba franceză urmează să fie instalată prof. Maria Monalisa Pleșea, care a mai ocupat, în trecut, funcția de inspector de specialitate. Ea ar urma să îi ia locul actualului inspector Moșneaga Valeriu, care se va retrage la catedra de la Școala nr. 11, unde va primi funcția de director adjunct.

O altă modificare anunțată ar fi cea a catedrei de chimie-fizică, ocupată până zilele trecute de prof. Virginia Mândruță-Tănăsescu. Ea a demisionat din funcție, iar în locul ei ar urma să fie numită, cu delegație, prof. Serenella Dinu, de la Liceul Pedagogic.

Tot prin demisie au părăsit ISJ și inspectorii Postumia Dascălu, de la Serviciul Personal, și Vasile Neculăiasa, responsabil de Educație Permanentă și Activități Extracurriculare. În locul celui din urmă, care se va întoarce pe funcția de director la Colegiul „Ștefan cel Mare” din Râmnicu Sărat, se vehiculează deja numele Veronicăi Trandafir, care a mai ocupat, în trecut, această funcție.

În echipa generalei Florina Stoian ar urma să fie cooptată și profesoara Cristiana Stoica, fostă inspectoare pe Proiecte Europene, iar anumite voci o dau ca sigură și pe Ionela Voicu, actualmente director al Școlii Gimnaziale Cislău.

Celelalte catedre par să se bucure de ceva mai multă stabilitate, actualii inspectori de limba română, limba engleză, matematică, informatică, geografie-istorie, științe socio-umane, educație fizică, arte, religie și învățământ tehnic urmând să fie reînvestiți prin delegație și în următorul an școlar.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: