Știrile zilei

O bicicletă aruncată în râul Buzău, alta – găsită într-o groapă

S-au mai implementat sisteme de bike-sharing în România, dar urmări catastrofale precum cele de la Buzău e puțin probabil să se mai fi întâlnit. Ceea ce și-a dorit de la început primăria, adică punerea la dispoziția buzoienilor a unor mijloace de transport prietenoase cu mediul, s-a transformat într-o bătaie de joc generală. În bunul stil românesc, numeroși cetățeni au înțeles să distrugă bunul public, în timp ce alții și l-au însușit de parcă ar fi fost moștenire de familie.

În tot acest timp, municipalitatea a făcut eforturi disperate să-i responsabilizeze pe utilizatori, introducând un regulament ce prevede sancțiuni pentru utilizarea necorespunzătoare a bicicletelor. Rezultatul, același, dacă nu chiar mai rău. Biciclete cu pedale rupte, șei lipsă și alte elemente desprinse completează astăzi imaginea de ansamblu a unui sistem bine gândit, dar rău utilizat.

Ultima bătaie de joc le întrece însă pe toate. Ieri, viceprimarul municipiului Buzău, Ionuț Apostu, a anunțat că a depus prima plângere penală în cazul furtului a două biciclete. Una dintre ele – țineți-vă bine! – a ieșit din monitorizarea GPS după ce, se pare, a fost aruncată în râul Buzău, iar cealaltă a dispărut după ce ultimul utilizator a adus-o acasă.

Ca și când n-ar fi fost de ajuns, individul nu a permis accesul echipei de mentenanță pe proprietatea sa, care venise să ridice bicicleta.

Foto: facebook.com/Ionuț Apostu

Redăm integral postarea viceprimarului municipiului Buzău:

„Vă mărturisesc, cu mâhnire, că astăzi am semnat și transmis către Poliția Municipiului Buzău prima plângere penală pentru furt în cazul a două biciclete municipale! Una a dispărut din monitorizarea GPS după ce, se pare, a fost aruncată în râul Buzău, iar cealaltă a dispărut după ce ultimul utilizator a adus-o acasă iar ulterior a refuzat să permită accesul echipei de mentenanță pe proprietatea sa pentru a fi ridicată!

Datele de identificare ale persoanelor respective au fost transmise Poliției. Nu putem tolera astfel de fapte, mai ales că vorbim de bunuri ale întregii comunități buzoiene!

Pe lângă acest aspect, vă comunicăm că au fost aplicate până acum 214 sancțiuni pentru abandonul bicicletelor în afara stațiilor din oraș, concomitent cu blocarea conturilor de utilizator!

Îmi doresc ca această plângere să fie prima și ultima….iar tinerii să se bucure de o plimbare cu bicicleta municipală în mod civilizat!”, a scris viceprimarul municipiului Buzău pe pagina sa de Facebook.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

6 Comments

  1. Pe ” buzoieni” nu i-a întrebat nimeni dacă vor,dacă sunt de acord … așa că … ăsta e răspunsul „buzoienilor” la „umplerea” nejustificată a străzilor cu semafoare și a trotuarelor cu biciclete.
    Para-ndărăturile cât au fost pentru contractele astea?

  2. Ești dus cu capu. Da pentru vopsityl băncilor din parc trebuie sa va întrebe și asta? Daca ar fi după voi idioților ar trebui sa fim încă în Evul Mediu

  3. @george
    Se pare ca nu ai inteles nimic, tocmai pentru intoarcerea la Evul Mediu este acest sistem.
    A dat chix in toata lumea, nu doar aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button