Știrile zilei

O bijuterie de local s-a făcut scrum! (video)

S-au investit în el multe resurse, iar oamenii țineau la el ca la un bun public. În numai câteva ore s-a făcut scrum, spre disperarea autorităților care abia îl renovaseră.

Cel mai mare cămin cultural din județul Buzău a fost mistuit de flăcări în această dimineață, focul pornind, cel mai porbabil, de la centrala termică. Primarul comunei Brăești, Adrian Perțea, pare să fi fost cel mai afectat de dezastru:

„Căminul din Brătilești era construit în 1995. De curând reușisem să îl renovăm cu bani de la bugetul local, iar oamenii erau foarte încântați de condiții. Nu mai plăteau 200 de lei pe un meniu, ci dădeau 2000 de lei chiria și își puteau face evenimentul acolo. Arăta ca un salon modern, avea condiții și era foarte încăpător.”, ne-a povestit primarul comunei.

Între timp, în spațiul public au apărut zvonuri potrivit cărora incendiul ar avea la bază petrecerea organizată vineri seară de un consilier al primarului. Zeci de comentarii postate la o fotografie cu incendiul arată cu degetul înspre cei care ar fi organizat, vineri, o mică petrecere.

Captură: Facebook

Din păcate, evenimentul a avut și latura lui „politică”. Opoziția edilului a profitat de moment pentru a lansa acuzații la adresa celor din Primărie și a specula o relație de rudenie dintre primar și un fost șef al ISU Buzău. Teoria este însă demontată de edil, care pune totul pe seama centralei termice.

„Avem fochist calificat angajat la școală. El a făcut focul la ora 5:30,iar la 8:00 au izbucnit flăcările. Cum să fie de la petrecerea de vineri?! Putea să ardă mocnit timp de 3 zile?! (…) Apoi, căminul putea fi închiriat de orice cetățean al comunei, nu?”, se întreabă primarul, revoltat.

  • Cincizeci de elevi evacuați.

Incendiul izbucnit azi-dimineață a perturbat și activitatea școlii vecine. Copiii au fost evacuați de urgență, deoarece exista pericolul propagării focului.

ISU Buzau a fost solicitat sa intrevina pentru stingerea unui incendiu produs la căminul cultural și anexele acestuia din localitatea Brătilești, județul Buzău. La fața locului au fost dislocate 8 autospeciale, dintre care 4 de stingere, 1 de intervenție la înălțime, 2 autospeciale de primă intervenție și comandă și 1 autospecială a Grupei Operative, în total acționând peste 25 de pompieri.

În momentul sosirii la evenimentului, incendiul se manifesta pe aproximativ 1000 mp, cu posibilități de propagare la clădirea școlii aflată în apropiere. În continuare s-a acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului acesta fiind stins în limitele găsite.”, se arată într-un comunicat al ISU Buzău.

 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ANUNȚ DE PRESĂ

CONSILIUL JUDEȚEAN BUZĂU ORGANIZEAZĂ:

Montează GPL!

Hai la Galleria Mall!

/* ]]> */