SocialȘtirile zilei

O buzoiancă are nevoie urgentă de sânge!

Totul a decurs normal în viața Floricicăi Pavel, o femeie de 46 de ani, din Berca, trezită peste noapte cu o afecțiune care îi sperie până și pe medici. Femeia trebuie să fie operată de urgență, iar echipa de medici de la Spitalul Militar a anunțat deja familia că este nevoie de sânge.

În urmă cu doi ani, după un rău persistent, Floricica Pavel a mers la spital pentru un control medical. Rezultatele i-au speriat până și pe medicii care i-au recomandat să înceteze imediat orice efort și să meargă la un spital din București. Aici, femeia a primit un diagnostic dur. Ea a aflat că suferă de stenoză mitrală severă reumatismală cu insuficiență grad II, insuficiență aortică medie cu morfologie modificată  și de insuficiență tricuspidiană severă cu dilatare de inel.

Pe scurt, trei afecțiuni care i-ar putea curma viața femeii în orice moment, dacă nu va fi supusă mai repede unei intervenții chirurgicale.

După ce au fost efectuate analizele, echipa de medici de la Spitalul Militar Central din București a decis să o supună pe femeie unei intervenții chirurgicale pe cord deschis în prima zi a săptămânii viitoare. Pentru ca operația să fie reușită, pacienta va fi ținută în viață de un cord artificial, fiind nevoie de sânge.

Rudele și prietenii s-au mobilizat pe Facebook pentru a o ajuta pe buzoiancă să depășească acest impas:

Ea este Flori…foarte simplu…acum…are ea nevoie de oameni…mâine poți avea tu…oricare persoană care citești acum acest mesaj… Nimănui nu-i este străină durerea…teama…neputința…viața uneori joacă ruleta rusească cu fiecare în parte…nimeni nu vrea să fie bolnav.

Dacă poți…nu ezita să dăruiești stropi de viață…donând sânge începând de luni la centrul de transfuzii Buzău…ajutând-o,cu siguranță vei simți o bucurie…un om este cu adevărat conștient de valoarea lui când dăruiește fără a aștepta nimic la schimb…Dumnezeu vă întoarce întotdeauna faptele bune în mii de feluri!
Haideți să nu mai fim indiferenți! Unii donează organe…așa că sacrificiul tău este infim…fă bine și renunță la câțiva mililitri de sânge… aceștia donați…fac bine nu doar celui care așteaptă…ci și celui care dăruiește…
Deci…Centrul de transfuzie din Buzău săptămâna aceasta începînd de Luni până Vineri în intervalul orar 07:30-15:00 cu specificația pentru Pavel Florica Spitalul Militar București.mDonatori -orice grupă sangvină.
Doamne ajută! Să o ajutăm să zâmbească din nou!!! ❤”, a scris o prietenă pe Facebook.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button