Știrile zilei

O buzoiancă nu poate intra în propria casă din cauza unei GREȘELI de redactare!

O buzoiancă se luptă de ani de zile să intre în posesia apartamentului care îi aparține. Ea nu poate intra în propria casă din cauza unei erori materiale strecurate într-un act redactat de un executor judecătoresc.

Rozalia Tănase este o femeie în vârstă de 70 de ani, din Buzău, care își caută de ani buni dreptatea prin tribunale. Rămasă văduvă la începutul anului 2010, femeia nu a mai putut intra în propriul apartament situat pe strada Cuza Vodă din cauza fiicei sale, care ar fi agresat-o în mod repetat și i-ar fi interzis să mai vină acasă.

După ani de zile în care a locuit la un fiu al său, femeia având în total patru copii, Rozalia Tănase s-a trezit executată silit din cauza unor datorii la întreținere. Ajunsă la asociația de proprietari, femeia a constatat că fiica sa, Tănase Monica, nu mai plătise întreținerea de ani de zile, motiv pentru care i s-a instituit ei poprire pe pensie.

După ce a achitat aproape 3500 de lei, deși nu a locuit o zi în propriul apartament, doamna Rozalia a decis să își caute dreptatea în instanță. Ceilalți copii au fost de acord să cedeze mamei partea lor, însă fiica sa, care ocupa apartamentul, a cerut sulta ce i-ar reveni ca drept de proprietate de pe urma tatălui ei.

Familia femeii povestește că  s-a împrumutat de peste 200 de milioane de lei vechi pentru a achita sulta. Odată banii virați, urma ca executorul judecătoresc să o evacueze din apartament pe Tănase Monica și să o pună în posesie pe mama sa, Tănase Rozalia.

La aproape trei luni de la data la care fiica trebuia evacuată, doamna Rozalia a aflat că în solicitarea executorului judecătoresc către instanță s-ar fi strecurat o greșeală, ceea zădărnicește toate eforturile femeii de a-și recăpăta apartamentul.

Mai exact, în cerere nu s-ar fi solicitat, așa cum era normal, „încuviințarea executării silite pentru predarea bunului imobil situat în strada Cuza Vodă, bloc A6, ap. 2, precum și EVACUAREA debitorului Tănase Monica”,  ci doar „încuviințarea executării silite pentru (…) recuperarea creanței ce rezultă din titlul executoriu”.

Potrivit reclamantei, executorul judecătoresc ar fi încercat să repare greșeala, printr-o cerere depusă la instanță pentru modificarea textului soluției. Acțiunea sa ar fi fost respinsă însă ca nefondată.

După trei luni în care s-a luptat să își recapete locuința, Rozalia Tănase a epuizat toate metodele. Fiica sa și-a primit banii, însă, în lipsa unui ordin de evacuare, refuză să părăsească apartamentul. Chiar dacă eroarea s-ar îndrepta, ea nu mai poate fi dată afară cel puțin până la începutul lunii martie 2019, deoarece articolul 896 din Codul de Procedură Civilă interzice evacuarea pe timp de iarnă.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!