Știrile zilei

O crimă cu autor necunoscut și un furt ca-n filme, ENIGMELE ANULUI la Buzău

Un caz de moarte violentă produs în urmă cu mai bine de o lună și un furt bine orchestrat din casa de vacanță a unui medic par a fi pietre de încercare pentru anchetatorii buzoieni. Deși în ambele cazuri par să existe indicii cu privire la autori, până la această oră nu au fost operate rețineri.

Cercetările în cazul de omor calificat au fost demarate în urmă cu două săptămâni, odată cu descoperirea cadavrului unei femei, pe raza comunei Gălbinași. Victima fusese dată dispărută de fratele ei pe 20 iunie, iar imediat au început căutările. Pe 17 iulie, un cadavru aflat în stare avansată de descompunere, acoperit cu frunze și crengi, a fost găsit la marginea sa­tului Tăbărăști, iar două zile mai târziu a venit și confirmarea că trupul neînsuflețit aparține femeii dată dispărută. Necropsia a stabilit că moartea acesteia a fost violentă și s-a datorat unei lovituri puternice în zona capului.

Aurica Anghel a fost văzută pentru ultima dată în seara zilei de 17 iunie. Ea trăia în concubinaj cu ­Ma­rian Comănici, un bărbat din satul Tăbărăști. Zile în șir, echipaje de poliție și jandarmerie, sprijinite de angajați ai Primăriei Gălbinași, au căutat-o pe femeie și chiar ar fi trecut pe lângă cadavru. Cunoscută cu probleme psihice, aceasta primea o pensie de han­dicap și mai câștiga din munca cu ziua. Ea s-ar fi lăudat pe la oamenii din sat că a strâns câteva zeci de milioane de lei vechi și că îi poartă la ea, într-o legătură. Asupra cadavrului nu a mai fost găsită însă nicio sumă de bani.

Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, fiind schimbată încadrarea în omor, apoi în omor calificat. Unul dintre suspecți este concubinul femeii, pe care anchetatorii l-au ridicat pentru audieri de la serviciul de gospodărire al Primăriei Gălbinași, acolo unde presta ore de muncă în folosul comunității în schimbul încasării ajutorului social. Un alt bănuit este un bărbat din Gălbinași care a mai fost condamnat, în trecut, pentru crimă. Se pare că bărbatul, care executase peste 25 de ani de închisoare, fusese eliberat de curând.

  • Jaful perfect.

De două săptămâni, polițiștii buzoieni sunt pe urmele unui grup de infractori care au spart casa de vacanță din Pleșcoi a medicului Valentin Coleașă. Nu este clar dacă există bănuiți în acest caz, însă cea mai relevantă probă o constituie imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale unui vecin în care apar patru indivizi.

Hoții, care cel mai pro­babil au acționat la pont, au plecat cu obiecte scumpe și caseta de valori în care medicul deținea o sumă mare de bani. Prejudiciul se ridică la 150.000 de lei, din care două treimi au fost bani cash. Vecinii din satul Pleșcoi (Berca) ai medicului Coleașă spun că hoții ar fi știut că în casă sunt mulți bani și diverse obiecte de valoare.

Se pare că hoții au studiat zona înainte de lovitură, de vreme ce au pătruns în curte și mai apoi în casă, fără să fie înregistrați de camerele de supraveghere montate la vedere dar care erau funcționale, se pare, în momentul furtului.

După ce au pus mâna pe caseta de valori, jefuitorii au ieșit pe unde au pătruns în locuință și s-au făcut nevăzuți spre albia râului Buzău. Acolo au găsit oamenii legii cutia în care erau păstrați banii, dar și bijuterii și documente. Furtul a fost sesizat Poliției pe 16 iulie, iar de atunci se încearcă identificarea autorilor.

loading...

Redacția Reporter Buzoian

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Statistici T5