Știrile zilei

O educatoare din Buzău a murit, astăzi, la grădiniță

Tragedie la grădinița din comuna Ghergheasa, județul Buzău. O educatoare în vârstă de 46 de ani a murit în această dimineață, după ce ar fi suferit un accident vascular cerebral. Colegii și apropiații sunt în stare de șoc.

Maria Mirela Vâlcu avea 46 de ani și era educatoare la grădinița din Ghergheasa de mai bine de douăzeci de ani. Cadru didactic devotat, iubea enorm copiii și nu accepta să stea departe de ei, deși de ani de zile ducea pe picioare o afecțiune cronică a rinichilor.

Urma regulat ședințe de dializă, după care se întorcea în fața prichindeilor pozitivă și zâmbitoare, ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat. Nimic nu îi stătea în cale, nimic nu o făcea să se abată de la misiunea asumată în tinerețe, când a decis să îmbrățișeze această frumoasă și grea profesie.

Până în această dimineață…

Cu puțin timp înainte ca preșcolarii să ajungă la grădiniță, Mariei Vâlcu i s-a făcut rău. Femeia de serviciu a ajutat-o să iasă din sala de clasă, însă afară s-a prăbușit. Colegii au chemat salvarea, dar la sosirea echipajului medical nu mai rămăsese nimic de făcut.

Au urmat manevrele de resuscitare impuse de protocolul medical, însă femeia nu a mai putut fi readusă la viață. Având în vedere istoricul de afecțiuni, medicii au decis ca trupul neînsuflețit să nu mai fie transferat la morga SML.

Cel mai probabil, femeia a suferit un accident vascular cerebral, care i-a fost fatal.

Colegii de cancelarie și toți cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc:

Colectivul Școlii Ghergheasa regretă enorm trecerea în neființă a doamnei Vâlcu Maria Mirela, cadru didactic titular, om cu o experiență desebită în învățământ, devotată copiilor și meseriei, prieten adevărat și om de bază al școlii”, a transmis prof. Claudia Burlacu, directoarea Școlii Gimnaziale Ghergheasa.

Maria Mirela Vâlcu era căsătorită și avea o fiică în vârstă de 21 de ani.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

2 Comments

  1. În primul rand doamna educatoare a fost scoasa din clasă de 2 mămici, nici decum de femeia de serviciu.In al doilea rand a fost chemata asistenta din cadrul primăriei și la rândul ei a chemat ambulanța. Pana la venirea ambulantei asistenta a practicat manevrele de resuscitare. Sunt o mămică care a fost de față în acele momente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button