ReportajȘtirile zilei

O familie din Buzău prepară alimentul „minune” pentru imunitate

Cunoscută și ca „ginsengul românesc”, cătina are proprietăți curative remarcabile, fiind un aliment minune pentru sănătate.

O cură cu cătină are darul de a ţine departe virusurile vinovate de răceli şi gripe. Dacă te-ai îmbolnăvit, tot cătina te salvează. Alungă tusea, calmează durerile în gât şi ajută organismul să lupte cu boala, pe care o învinge mult mai repede. Este premisa de la care a plecat o tânără familie din Buzău, care, acum un an, a pus pe roate o mică afacere bazată pe obținerea prin presarea la rece a sucului de cătină. Iar succesul nu a întârziat să apară.

Totul a început prin 2016, atunci când soții Popa au început să consume în casă suc de cătină amestecat cu miere. Aveau câțiva stupi și cunoșteau proprietățile deosebite ale cătinii, așa că s-au gândit să le mixeze și să obțină un „cocktail pentru imunitate”. Nu s-au înșelat, spun cei doi, pentru că, până în ziua de azi, niciun membru al familiei nu a mai avut nicio problemă de sănătate.

„Materia primă nu e alta decât cătina proaspătă și mierea noastră sănătoasă. Presăm fructul la rece, nu îl procesăm în niciun fel și nu adăugăm zahăr, apă sau conservanți.”, ne asigură doamna Popa.

Tatăl doamnei Popa, alături de un client fidel al Imunodrink: Aurelian Temișan (Târgul de Crăciun, Buzău, 2019)

Odată transformată în mică afacere de familiei, pasiunea pentru viața sănătoasă a strâns tot mai mulți adepți. Acum un an, familia a reușit să acceseze un program de tip start-up pentru achiziția de utilaje eficiente. Așa a luat naștere micul laborator de pe Războieni, nr. 42, în care se prepară delicioasa băutură pe care o pot consuma și copiii.

Din acel moment, clienții au început să se înmulțească, iar feedback-ul a fost cum nu se poate mai încurajator:

„Toți clienții noștri sunt foarte mulțumiți. Avem clienți din Buzău, dar și din țară și din afara țării. Odată ce gustă această băutură delicioasă, oamenii ne sună din nou și din nou pentru că văd rezultatele acestui sirop.”, mai spune fondatoarea ImunoDrink.

Cătina si mierea sunt de calitate superioară, certificate biologic si ecologic.

Siropul poate fi consumat dimineața, ca atare (2-3 linguri/zi) sau cu apă. De altfel, numeroși clienți îl folosesc ca pe sirop, căruia îi adaugă apă și obțin un suc natural, sănătos. Nu puține sunt videoclipurile postate de vedete pe Instagram, în care arată cum își prepară siropul „minune” făcut de soții Popa la Buzău.

Succesul cătinii poate fi explicat prin faptul că ea conţine mai multă vitamina C decât citricele şi este un foarte bun antioxidant, fiind întâlnită atât în industria farmaceutică, cât şi în cea cosmetică. Amestecat cu miere și consumat, sucul de cătină ține medicul departe și este o excelentă băutură răcoritoare în amestec cu apa minerală.

Punct de desfacere la piața de lactate

Sub formă de ulei, cătina este folosită, de mii de ani, pentru tratarea bolilor de inimă și de piele, precum și a reumatismului. Din Munții Buzăului pleacă anual zeci de tone de cătină către companiile din industria farmaceutică și cosmetică din Occident, care o transformă în adevărate minuni pentru sănătate. Chiar şi în afecţiuni respiratorii grave precum pneumonia, cătina poate fi folosită în completarea tratamentului prescris de medic. Siropul este cel mai eficient preparat când vine vorba de aceste afecţiuni.

De asemenea, preparatele pe bază de cătină echilibrează tensiunea, previn arterioscleroza, refac ficatul, calmează arsurile, alungă anemia și pun infecțiile pe fugă.

Siropul Imunodrink poate fi comandat pe Facebook sau Instagram (@imunodrink) sau la telefon 0769865783. De asemenea, cei doi soți au punct de desfacere în fața halei de lactate din spatele pieței centrale.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

  1. Mi se pare exagerat de scump ptr buzunarele meu. Vedetele si l-or permite. La toamna voi cumpara catina si imi voi face singură, ptr consum personal. Sănătate și prosperitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button