Știrile zilei

O localitate din Buzău, sub TEROARE | „Ne e frică să mai stăm în casă!”

Doi bărbați din localitatea buzoiană Puiești au reușit să pună pe jar o întreagă comunitate! Ei au dat foc mai multor anexe din gospodăriile localnicilor, iar după 24 de ore petrecute în arest, au fost eliberați. Sătenii se tem acum că piromanii vor lovi din nou.

Relația dintre doi bărbaţi, de 19 şi, respectiv, 40 de ani este de-a dreptul incendiară. Ei au fost reţinuţi de polițiști după ce au dat foc mai multor anexe din patru gospodării, motivul fiind de fiecare dată plăcerea de a vedea cum ard căpițele de fân.

Plăcerea ciudată a unuia dintre cei doi iubiți a fost la un pas să-i ia viața unui localnic. Surprins de flăcări în toiul nopții, bărbatul a fost scos de vecini în ultima clipă din locuința situată la numai câțiva metri de vâlvătaie.

Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, însă alaltăieri au fost eliberați și s-au întors la casele lor. Localnicii sunt terifiați și vor să protesteze în fața Primăriei din Puiești pentru a se lua măsuri:

Cel mai în vârstă l-a obligat pe ăsta tânăr să dea foc. A zis că îi place să vadă cum arde și, dacă îl iubește cu adevărat, o să dea foc unde zice el. Ăsta mic, dacă e îndrăgostit de el, l-a ascultat. S-au dus amândoi noaptea, au dat foc și s-au uitat cum arde. Pagube de sute de milioane, munca oamenilor dusă pe apa sâmbetei, iar cum sunt liberi și tare ne e teamă că vor porni din nou incendierile. Facem plantoane noaptea, fiindcă ne e teamă că ne dă foc în casă.”, a povestit un localnic, sub protecția anonimatului.

Bărbatul a decis să își ascundă identitatea din cauza faptului că lucrează într-o instituție de forță a statului. Chiar și așa, el nu s-a ferit să afirme că va mobiliza sătenii să meargă la primărie, pentru a-i cere edilului să ia măsuri.

Vrem să mergem la domnul primar, să-i cerem să ne ajute. Să vorbească cu ei, să le pună în vedere cumva, să știm că putem pune liniștiți capul pe pernă..”, a mai transmis bărbatul.

Marți, poliţiştii din Râmnicelu i-au reținut pe cei doi bărbaţi, cu vârste de 19, respectiv 40 de ani, ambii din comuna Puieşti, bănuiţi de infracţiuni de distrugere prin incendiere. Tânărul este bănuit că dădea foc anexelor gospodăreşti la cererea bărbatului de care era îndrăgostit.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button