Știrile zilei

O mănăstire din Buzău are nevoie urgentă de ajutorul credincioșilor

A servit drept lăcaș de rugăciune și de închinare aproape 70 de ani pentru mii de credincioși, iar acum are nevoie de donațiile enoriașilor pentru a putea să își continue existența. Mănăstirea Podul Bulgarului din comuna buzoiană Podgoria riscă să aibă soarta Mănăstirii Rătești, în lipsa unui sprijin financiar sau material pentru reparații capitale.

Mănăstirea cu hramul „Sfânta Treime” – Podul Bulgarului este situată pe E85, la ieșire din Râmnicu Sărat spre Focșani. Lucrările de reabilitare au fost începute, însă fondurile sunt insuficiente. În acest sens, maicile fac apel la credinciosi să vină în sprijinul lor, astfel încât să finalizeze exteriorul bisericii din lemn până la sosirea iernii.

Mănăstirea „Sfânta Treime” este situată în comuna Podgoria, județul Buzău, la 5 kilometri de Râmnicu Sărat spre Focșani. Mănăstirea a fost înființată în anul 1946 de un grup de credincioși din împrejurimile municipiului Râmnicu Sărat. Lăcașul de cult a fost o mănăstire de maici, iar între anii 1946 – 1948 a fost ridicată biserica mare, ce poartă hramul „Sfânta Treime”. Construit în întregime din lemn, lăcașul de cult a simțit amprenta dureroasă a timpului. Lucrările de reabilitare au fost demarate în urmă cu puțin timp, iar maicuțele fac un apel către credincioșii care pot ajuta cu bani pentru finalizarea lucrărilor. Investitia se ridică la aproximativ 250.000 de lei.

Ajută-ne din prisosul cu care te-a dăruit DUMNEZEU, să vindecăm „rănile“ acestei biserici şi nici DUMNEZEU CEL SLĂVIT ÎN SFÂNTA TREIME nu te va uita, răsplătindu-ţi dragostea. Dacă nu poţi dărui, transmite măcar acest mesaj mai departe, şi altora.” 

Credincioșii pot face donații în contul bancar: RO 06 RNCB 0097006738730001 deschis la BCR Râmnicu Sărat.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

3 comentarii

  1. Domnule ziarist, articolul si actiunea este laudabila, numai ca prea- de la Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei ar trebui in secunda doi sa vireze dublul acelei sume necesare reabilitarii exterioare a bisericii, tinand cont ca mereu li se spune preotilor si preotii noua credinciosilor, ca banii de pe lumanari si altele, sunt pentru intretinerea manastirilor din cuprinsul arhiepiscopiei. Eu am facut parte din Adunarea Eparhiala si stiu ce sume enorme se strang intrun an. Sa iasa purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei si sa ne spuna cu ce sume au contribuit anul acesta sau anul trecut in sustinerea acestui locas de cult! Asa ca IPS voastra, un pic de decenta. Iar pe credinciosi ii indemn sa se duca la aceasta manastire sa se roage si atat cat pot ei sa le si ajute pe maicile de acolo care insa ar fi bine sa ia aminte si sa se roage mai cu sarguinta!

  2. O manastire din Buzau are nevoie de ajutorul de banii altor manastiri ,asa trebuia sa sune textul.Ce naiba tot dati prosteala deasta.

  3. In urma cu aproximativ sase luni Consiliul Judetean a alocat o suma destul de frumusica mai multor biserici din judet. De ce aceasta a fost ,,sarita” ? Si mai este ceva…biserica, nu Parintele Milea, ce a facut pentru populatia judetului in conditiile in care s-a dovedit ca este singura institutia a statului care a avut profit (si inca ce profit !!!) chiar si in perioada de criza !?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button