AnunțuriPoliticăȘtirile zilei

O mare pierdere pentru Buzău: MARCEL CIOLACU

Manualul de jurnalism interzice gazetarului să fie subiectiv vizavi activitatea unui politician. Sunt însă și situații în care interesele unei comunități, atât de strâns legate de numele unui om politic, te fac să cumva să îl apreciezi pe acesta atunci când bifează o reușită în folosul cetățeanului sau când arată că județul din care vine e ceva mai important decât altele. Un astfel de politician a fost, fie și pentru șase luni, vicepremierul Marcel Ciolacu.

Deși a mai avut reprezentanți în Guvern, Buzăul n-a beneficiat niciodată de un sprijin financiar consistent din partea Executivului. Miniștri care datorau electoratului buzoian întreaga lor carieră și poziție abia dacă treceau prin județ, de teamă ca nu cumva să-și rupă limuzinele în gropile apărute în timp, ca semn al nepăsării și al lipsei de voință politică.

Paradoxul face ca, în ultimii doi ani, de când Ciolacu a preluat conducerea PSD și și-a închegat o echipă performantă, „Ciuma Roșie” a reușit să facă la Buzău ce nu s-a reușit în 25 de ani. Imaginea unui sfert de secol de nerealizări a început să se estompeze în fața unui Buzău renăscut sub conducerea tripletei Ciolacu-Neagu-Toma, care și-a făcut treaba chiar și sub presiunea calomniilor îndurate din pricina binecunoscutei etichete „comuniste”.

Fonduri guvernamentale fără precendent au fost direcționate, din pixul vicepremierului Ciolacu, spre un Buzău înțelenit într-o zodie a sărăciei și a neputinței. Drumuri județene și străzi din municipiu au început să vadă negrul asfaltului, în timp ce rețelele de apă și canalizare au trecut prin modernizări de sute de milioane de euro. Școlile, spitalele și intituțiile de cultură au început să primească și ele fondurile cuvenite pentru ca România să nu mai fie considerată Cenușăreasa Europei.

Mulțumesc premierului Mihai Tudose, întregii echipe guvernamentale și tuturor colegilor mei pentru modul exemplar în care am colaborat în această perioadă. A fost un efort extraordinar pentru a duce la îndeplinire angajamentele din programul de guvernare cu care am câștigat alegerile. Avem o creștere economică record, am crescut salarii și pensii, avem cea mai mică rată a șomajului și am demarat investiții majore în infrastructură. Sunt rezultate bune care oferă viitorului guvern o bază solidă pe care să construiască în continuare astfel încât să aducă prosperitate românilor. Mă voi întoarce cu fruntea sus în Parlament unde voi continua să mă dedic serviciului public în beneficiul României. Și, în mod special, voi continua să mă lupt pentru toate proiectele care vizează dezvoltarea județului Buzău. Vă mulțumesc tuturor! – Marcel Ciolacu, președinte PSD Buzău

Gura de oxigen din guvernarea Mihai Tudose a ținut doar șase luni. Singurul vicepremier buzoian din istoria postdecembristă a României și-a dat astă-seară demisia, într-un gest de solidaritate cu prim-ministrul Mihai Tudose, prietenul său cel mai bun.

Este greu de crezut că președintele PSD Buzău s-ar fi înșelat atât de tare în privința sorților de izbândă ale unui puci anti-Dragnea. De aceea, pe lângă pierderea pe care o reprezintă pentru județul Buzău, gestul lui Marcel Ciolacu este, înainte de toate, o dovadă că mai există și onoare în politică.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

3 comentarii

  1. „Ciuma roșie” este tot ce-am reținut din acest articol! Nu pot să spun că mă bucur pentru mazilirea lui, chiar daca sunt un „hater” al psd-ului și a tot ce reprezintă el! Expresia „pleacă ai noștri, vin și noștri ” se potrivește aici, cu mențiunea că ăștia nu prea sunt ai noștri!

  2. Domnul Sontica…..nu dadea de la el. Sa nu uitam ca Foresta Nehoiu si tot ce inseamna paduri frumoase din zona au disparut cu largul concurs la echipei Ion Vasile-Marcel Ciolacu-Omar Haissam si compania. Sunteti totusi tanar pentru a intelege rolul lui Ciolacu in distrugerea vaii Buzaului.Nu intamplator este prieten cu Neagu, cel care are mari interese in zona iar pentru mai multe detalii il puteti contacta pe Despescu, care….cunoaste bine zona si zonele.

  3. M-am bucurat atunci cand domnul Ciolacu a devenit viceprim-ministru. Dar acum…. Sunt de parere ca Marcel Ciolacu si cei cativa care l-au sustinut au facut o mare greseala. Greseala de a se alatura intr-un grup de interese, anti-conducere centrala PSD(CEX), nefiind in acord cu pozitia majoritara a CEX. Sunt convins ca alegatorii PSD din judetul Buzau nu au fost(nu sunt) de acord cu pozitia domnului Marcel Ciolacu. Si probabil ca procentul mare proPSD la alegeri al buzoienilor va fi afectat pt. viitor….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close