Știrile zilei

O mare pierdere pentru Spitalul Județean

Începînd cu 1 ianuarie 2018, medicul Adriana Negoiţă a părăsit secţia de specialitate a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. Considerat unul dintre cei mai experimentaţi medici cardiologi ai Buzăului, dr. Adriana Negoiţă a ieşit la pensie şi nu a mai cerut prelungirea contractului.

Pensionarea experimentatei doctorițe vine ca o lovitură pentru Spitalul Județean, asta după ce, anul trecut, unitatea medicală a mai pierdut un bun specialist. Este vorba despre fiul acesteia, medicul Adrian Negoiță, dispărut fulgerător în urma unui accident stupid.

Actualmente, la secţia de cardiologie a Spitalului Judeţean mai activează cinci medici, gărzile fiind acoperite. Volumul de muncă este imens, iar secţia  mai are nevoie de personal calificat şi de medici. Va fi însă misiune grea pentru managementul unității medicale din Micro XIV,  ştiut fiind faptul că mulţi dintre medici iau calea Occidentului pentru a lucra în condiții incomparabile față de sistemul sanitar romînesc.

Până la identificarea unei soluții de atragere a medicilor la Buzău, Spitalul Județean este nevoit să funcționeze, în unele secții, cu personal subdimensionat.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.