Știrile zilei

O nouă stradă cu sens unic, în municipiul Buzău

După nemulțumirile șoferilor privind circulația pe recent reabilitata stradă Iazul Morilor, municipalitatea a decis: autovehiculele vor circula aici dintr-un singur sens, respectiv dinspre intersecția cu strada Mesteacănului înspre Colegiul ASE.

În trecut, publicația noastră a mai scris despre situația exasperantă de pe strada Iazul Morilor, pe care se circulă alternativ. După reabilitare, carosabilul a fost îngustat, deoarece trotuarele au fost lărgite. La fel de adevărat este că aici nu s-a circulat niciodată fluent, deoarece sensul de mers Frăsinet – Broșteni a fost folosit dintotdeauna ca parcare. Dacă până acum însă se mai putea circula, cum, necum, astăzi, carosabilul permite circulația unei singure mașini.

Nemulțumirile șoferilor au ajuns la urechile reprezentanților municipalității, care au stabilit că este necesară instituirea sensului unic de circulație. Zilnici, pe porțiunile mai înguste de pe Iazul Morilor, traficul auto se desfășoară cu dificultate și nu de puține ori apar blocaje, mașinile neavând destul spațiu pentru a trece una pe lângă alta.

Până când va fi implementat sensul unic, conducătorii auto trebuie să circule cu viteză redusă pe strada Iazul Morilor și să respecte cu strictețe regulile din Codul Rutier. Deși strada a fost asfaltată, iar trotuarele au fost și ele pavate, pe carosabil încă nu au fost trasate marcajele.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!