Economic

O piață engros se va construi în municipiul Buzău

Primarul Buzăului, Constantin Toma, a anunțat că intenționează să construiască o piață engros pentru producătorii buzoieni. Stabilimentul ar urma să fie amenajat la ieșirea din Buzău spre Ploiești, imediat după benzinăria Lukoil.

Anunțul că Buzăul va putea avea o piață de gros la care producătorii de legume și fructe visează de mult timp a fost făcut ieri, în cadrul ședinței de Consiliu Local, de către primarul Constantin Toma. Edilul a anunțat că piața va fi amenajată pe un teren al municipalității, situat la ieșirea din Buzău către Hanul lui Țintă, imediat după Lukoil.

Aici ar urma să funcționeze nu doar o piață engros, ci și numeroase spații expoziționale în jur, mici afaceri ale producătorilor locali și o parcare cu 300 de locuri.

Consilierul municipal Aurel Stănculea, un om cu expertiză în domeniul construcțiilor și al amenajărilor teritoriului, s-a oferit să la contribuie gratuit la proiect cu servicii de consultanță, având în vedere că terenul pe care ar urma să fie ridicată piața a fost inundat în repetate rânduri, din cauza unor erori de proiectare a canalizării.

În trecut, ideea unei piețe pentru producătorii buzoieni a fost îmbrățișată și de liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu. Șeful Camerei Deputaților anunța, acum un an, că proiectul înființării unei piețe engros la Buzău are și susținerea Bucureștiului, ministrul de atunci al Agriculturii, Petre Daea, fiind un susținător fervent al producției locale.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button