Articolul zileiȘtirile zilei

O problemă buzoiană care ARDE

Dacă s-ar realiza un top al problemelor edilitare ale Buzăului de azi, una dintre pozițiile fruntașe ar fi ocupată, mai mult ca sigur, de lipsa parcărilor. Primăria crede că a găsit o posibilă soluție, dar asta rămâne de văzut în următorii ani.

La Buzău, la fel ca în mult centre urbane din România, criza locurilor de parcare s-a adâncit în ultimii ani. Numărul mașinilor a crescut constant, în timp ce numărul locurilor de parcare a rămas cam același. Mai mult, reconfigurarea unor artere rutiere a dus chiar la scăderea numărului locurilor de parcare, așa cum se întâmplă, de pildă, pe bulevardul Unirii sau pe strada Transilvaniei.

Primăria crede că a găsit soluția ieșirii din criză, cel puțin pentru zonele aglomerate din jurul blocurilor: transformarea punctelor termice dezafectate în parcări supraterane care să creeze până la 500 de noi locuri de parcare.

De curând, primarul Buzăului a anunțat că a identificat deja câteva astfel de clădiri pe străzile conexe ale bulevardului Unirii și că, în viitorii ani, proiectul său va prinde contur.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla însă cu aglomerația din zona centrală, acolo unde câteva străzi vor fi îchise circulației rutiere. Mașinile nu vor mai putea intra pe tronsonul restaurant Miorița – Raiffeisen, dar nici pe Aleea Trandafirilor, porțiunea cuprinsă între platoul Dacia și biserica Sfinții Îngeri.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

2 comentarii

  1. Pana reface punctele termice, cu bani europeni sifonați apoi, ar putea sa regândească străduțele ce ar putea fi sens unic…așa s.ar putea face locuri de parcare

  2. Pe acest primar nu il intereseaza decit imbogatirea proprie si a grupului de interese pe care l-a creat. Orasul arata mai rau decit pe vremea lui Boscodeala, ce va face sa credeti ca se va schimba ceva ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: