Economie&Business

O reușită buzoiană marca SCDL | Roșiile de Buzău, pe rafturile magazinelor Lidl din toată țara

Acord meritoriu încheiat între cercetătorii de la Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură (SCDL) Buzău și reprezentanții retailerului german Lidl. De la sfârşitul acestei săptămâni, roşiile din soiul Buzău1600 din răsaduri livrate de SCDL vor ajunge pe rafturile magazinelor Lidl din toată ţara, de unde vor putea fi cumpărate până în luna octombrie. Depozitele lanțului german sunt pregătite pentru a livra în jur de 150 de tone de tomate la nivel național.

Roşiile vor ajunge pe rafturi de la finalul săptămânii şi vor avea un preţ de 5,99 de lei pe kilogram. Producţia este asigurată printr-o colaborare pe care Lidl a iniţiat-o anul trecut cu  SCDL Buzău şi cu şase producători din judeţele Dâmboviţa, Ilfov şi Hunedoara.

  „Răsadurile roşiilor au fost plantate atât în spaţii protejate, cât şi în câmp deschis, la ferme cu tradiţie în cultivarea tomatelor, partenere Lidl România“, au declarat, pentru economica.net, oficialii Lidl.

Soiul de roşii Buzău1600 a fost ales ca o primă etapă a unui proiect iniţiat de Lidl, în urma unei sesiuni de degustare şi testare a mai mult soiuri autohtone de tomate derulate cu sprijinul USAMVB şi a Staţiunii de Cercetare Buzău.

Roşiile Buzău1600 au o calitate deosebită, fac parte din soiurile cu creştere nedeterminată, sunt gustoase, zemoase şi ideale pentru masă, soiul nefiind creat pentru industrializare. Forma fructului este sferică, de culoarea roşie uniformă, cu suprafaţa netedă, fermă, nu crapă şi este rezistent în faţa atacului principalilor agenţi patogeni.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close