Fără categorie Știrile zilei

„O să-i dau în judecată!”

Este mesajul unei buzoience care și-a avariat mașina pe un drum din județ. Femeia a circulat zilele acestea pe DN 10, între Buzău și Sătuc, tronson peste care secția buzoiană a Drumurilor Naționale a turnat criblură fără să o mai și niveleze. Ea amenință acum că îi va da în judecată pe responsabili pentru parbrizul fisurat și pragurile pline de smoală.

Cine a circulat începând de săptămâna trecută pe Drumul Național 10, între Buzău și Măgura, știe că asfaltul a fost acoperit de un strat de criblură care le dă mari bătăi de cap șoferilor. Pietrele aruncate de mașini îți sar direct în parbriz și nu puțini au fost cei care au trecut pe la service după un drum pe acest tronson.

S-ar părea că drumarii au ales varianta mai simplă, împrăștiind criblură peste asfalt și mizând pe faptul că aceasta va fi absorbită rapid. Nu au ținut cont de cantitatea mare rămasă după executarea lucrării și de atunci au început problemele.

  • Drumarii, amenințați cu judecata.

„Din lipsă de bani CNAIR recurge la cea mai ieftină metodă, aceea a tratamentului simplu cu criblură, ca pe vremuri. Nu au bani pentru refacerea stratului de uzură sau măcar pentru un strat bituminos foarte subțire (slurry seal).

În mod evident, chiar și acest tratament este executat prost. Rămâne foarte multe criblură liberă (normativele spun că aceasta ar trebui aspirată), emulsia este probabil de calitate proastă cu rupere (evaporare) lentă.”, a scris femeia pe Facebook.

Șoferița care și-a umplut mașina de smoală și a rămas cu o gaură în parbriz vrea acum ca vinovații să plătească. Ea a postat pe Facebook o serie de fotografii în care se văd urmele pietricelelor, tunând la adresa responsabililor: „Am vrea și noi să aflăm cine s-a ocupat de așa-zisa asfaltare pe tronsonul Sătuc – Buzău. Pur și simplu ne-au distrus mașinile. O să-i dau în judecată!”, a încheiat femeia.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

9 Comments

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Da, are dreptate si eu am patit acelasi lucru pe tonsonul Buzau Vernesti. Sunt nevoita sa fac drumul zilnic si masina evident este praf.

  • Buna seara,mi s-a intamplat si mie in seara asta si as dori sa stiu dc a aflat cineva numele firmei pt ca o sa-i chem in judecata.

  • Mă alatur si eu cu cele 3 masini ale noastre. Nici una nu a rămas neatinsă, desi am circulat foarte încet. Isi bat joc de noi in cel mai urat mod cu putință. Cum ar fi ca nici unul dintre noi sa nu mai plătească rovinietă? Sau sa protestăm cumva? Ei profită de faptul ca nimeni nu a avut curajul pana acum sa faca ceva. Mă intreb mereu dacă ei gandesc înainte sa actioneze astfel… Au pus pietrisul ala intre Satuc si Candesti cu o saptamana inainte sa toarne smoala si, bineînțeles, s-a imprastiat tot si a zburat pe parbrizele mașinilor noastre. Eu cred ca aceste lucrari au fost facute ca pretext pt o nouă „spălare de bani”.

  • Am întâlnit de când şofez, aproape douăzeci de ani, problema de mai sus. M-am întrebat ce-aş face dacă mi s-ar întâmpla mie. Bineînțeles că puțină smoală am agățat şi eu, nu pot să zic că n-am primit pietricele în geam de la nişte boi care circulă cu viteză pe astfel de tronsoane, dar n-am avut avarii. Cred că băieții care aleg varianta pietricica, mă refer la autorități, au luat în calcul şi despăgubiri şi tot bine dă prețul în comparație cu asfaltul. Aşa că nu te teme şi intentează proces.

  • Asta e romania impuscati ar trebui cei ce se dac responsabili de asa zisa asfaltare din aceasta cauza ocolesc zece km sa ajung la zoresti