EducaţieȘtirile zilei

O școală ca afară. Măgura, localitatea care a demonstrat că se poate

„Școala nu e bună azi, dacă ieri nu s-a gândit la mâine.”, spunea renumitul matematician român Grigore C. Moisil. La Școala Gimnazială Măgura, cuvintele părintelui informaticii capătă sens în fiecare zi, un clip realizat recent de reprezentanții instituției de învățământ fiind mai mult decât grăitor în acest sens.

Săli de clasă moderne, laboratoare dotate după ultimele standarde, proiecte europene devenite parte a etosului școlii, rezultate meritorii și o armonie perfectă între nevoia elevului și munca profesorului. Sunt „ingredientele” care au făcut din Școala Gimnazială Măgura una dintre cele mai competitive școli gimnaziale din mediul rural, povestea sa ajungând și la televizor, grație nivelului de dezvoltare atins.

Dintre toate școlile din mediul rural, Măgura pare să fi înțeles cel mai bine că, înainte de liniște și de dedicare, școala românească are nevoie de investiții. Investiții care, cu bani scoși și din piatră seacă, compun astăzi imaginea unei școli pregătite să facă față nevoilor reale ale elevilor și ale societății.

Ar fi multe de spus despre Școala Gimnazială Măgura și despre modul în care a reușit ea să ajungă în presă nu cu evenimente nedorite, ci cu exemple de bune practici. Vă propunem însă să urmăriți un clip realizat recent de reprezentanții școlii de pe Valea Buzăului:

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button