EducaţieȘtirile zilei

O școală din Buzău, partener într-un proiect cu finanțare europeană ERASMUS+

Incepand din septembrie 2018, Scoala Gimnaziala Nr. 7, Buzau este partener in proiectul cu finantare europena ERASMUS+” Reakcja   Łańcuchowa” (CHAIN REACTION) -NR. 2018-1-PL01-KA229-050669_2. Parteneriatul se desfasoara pe o perioada de 2 ani, are coordonator din Polonia si alti parteneri din Bulgaria, Croatia si Letonia.

Obiectivele parteneriatului sunt: motivarea elevilor de a invata cu ajutorul unor lectii care sa reflecte legatura intre ceea ce se preda la scoala si viata realastimularea creativitatii profesorilor de a folosi bicicleta ca pretext si factor de atractie in lectiile de engleza, stiinte, tehnologie, arta si ecologieimbunatatirea competentelor ITpromovarea unor noi metode de predare-invatare bazate pe creativitate si inovare. Profesorii care vor participa la staff training  vor realiza  si aplica la clasa scenarii de lectii la limba engleza,  stiinte si biologie, tehnologie/TIC . In cadrul proiectului se va organiza si o competitie de biciclete, elevii si profesorii vor invata masuri de prim ajutor, vor invata sa faca reparatii minore la bicicleta si astfel, acest mijloc de transport eco, va fi elementul de legatura intre scoala si elevi, parinti. Speram sa atragem atentia si comunitatii locale si sa creasca numarul pistelor de biciclete din orasul nostru!

In cadrul acestui parteneriat in perioada 27-30.11.2018 a avut loc prima intalnire la scoala coordonatoare, la Varsovia unde au participat 3 cadre didactice de la scoala noastra. Programul participantilor a fost interesant: lectii demonstrative de fizica, ed.fizica, matematica, engleza si TIC, folosirea imprimantei 3D, prezentarea unor masuri de prim ajutor, reparatii minore a unei biciclete, bicicleta conectata la un ecran unde copii, prin intermediul internetului, concurau alaturi de alti copii din lumea intreaga la circuite virtuale. Urmatoarea intalnire va avea loc in luna februarie 2019 la Split, in Croatia unde vor participa 4 cadre didactice si 4 elevi din Scoala Gimnaziala Nr. 7, Buzău.”, a transmis doamna profesoară Popescu Gratiela, coordonator al proiectului.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button