Educaţie Știrile zilei

O școală din municipiul Buzău SE ÎNCHIDE

Scăderea populației școlare din ultimii ani își face simțite efectele. O școală din municipiul Buzău se va închide, iar puținii copii rămași vor fi transferați la o școala vecină.

În ciuda opoziţiei conducerii unităţii de învăţământ, a profesorilor şi a liderilor de sindicat, Şcoala Gimnazială “Grigore Baştan” se va desfiinţa. În urma unei verificări la Buzău, Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP) a dat undă verde absorbţiei cu Şcoala Șimnazială “Ion Creangă”, situată la câteva sute de metri distanţă de fosta Şcoala nr. 6.

În aceste condiţii, din toamnă, elevii de la “Grigore Baştan” vor învăţa în clădirea Şcolii ”Ion Creangă”. A fost ultima comasare propusă în acest an şi pentru care se aştepta undă verde de la A.R.A.C.I.P.

Autorităţile au luat decizia comasării celor două şcoli din municipiul Buzău, invocând, în principal, scăderea numărului de elevi din cele două unităţi, dar şi faptul că, în acest mod, se va face economie la bugetul local. În clădirea fostei Şcoli nr. 6 urmează să se amenajeje o grădiniţă.

loading...

Redacția Reporter Buzoian

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Statistici T5