Cultură

O sută de tineri din eparhie pleacă la Cluj-Napoca, pentru Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Europa

Săptămâna trecută, sectorul Învăţământ şi Activităţi cu Tineretul al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei a organizat două reuniuni pregătitoare cu 100 de tineri buzoieni şi vrânceni, care vor participa la Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Europa. * Mega-evenimentul se va desfășura în perioada 4-7 septembrie și va reuni 6000 de tineri la Cluj-Napoca, binecunoscuta Capitală Europeană a Tineretului. * Întrunirile au avut loc la Biblioteca „Ghenadie Episcopul“ din cadrul Centrului eparhial de la Buzău, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, care pregatire_intalnire_tineri_cluj_4i-a binecuvântat pe tineri şi le-a vorbit despre importanţa evenimentului. *
„Considerăm că astfel de întâlniri sunt deosebit de benefice pentru tinerii de astăzi, pentru că li se oferă şi altceva decât lucrurile cu care sunt ei obişnuiţi. De multe ori, aceştia se complac în activităţi numai de navigare pe internet, ceea ce îi izolează şi chiar îi depersonalizează la un moment dat. Ori, cunoaşterea faţă către faţă a tinerilor, interacţionarea lor, dialogul dintre ei şi participarea la rugăciune, în comuniune, sunt foarte benefice. La vârsta adolescenţei, tinerii sunt vulnerabili în societatea în care trăim, aşa încât i-am binecuvântat şi i-am îndemnat să pună la inimă tot ceea ce vor învăţa la această întâlnire de la Cluj, unde vor fi asistaţi de preoţi, de profesori, de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Andrei, iar când se vor întoarce să ne împărtăşească experienţa lor“, a declarat Chiriarhul Buzăului şi Vrancei.
De asemenea, părintele consilier Cristian Marius Dima a prezentat obiectivele şi calendarul întâlnirii, abordând şi probleme de ordin practic, referitoare la transport, cazare şi activităţile ce se vor desfăşura pe parcursul celor patru zile.
Întâlnirea de la Cluj-Napoca se adresează tinerilor ortodocşi cu vârste între 14 şi 35 de ani, reprezentanţi ai tuturor eparhiilor din ţară şi din străinătate. Totodată, sunt invitaţi tineri de diferite naţionalităţi, delegaţi ai Bisericilor Ortodoxe surori, precum şi din comunităţile ortodoxe din Siria şi Palestina.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: