Știrile zilei

O tânără din Buzău și-a cumpărat un Amstaff | Problemele au început a doua zi

Cătălina Vutcovici este o tânără de 22 de ani, din Buzău, care și-a cumpărat un pui de Amstaff, rasă considerată periculoasă. Problemele tinerei nu se trag însă de la cățelul care abia învață să latre, ci de la autoritățile care – susține ea – o plimbă de la Ana la Caiafa pentru înregistrarea exemplarului canin.

Tânăra mărturisește că a cumpărat cățelul pe 2 septembrie 2017. A doua zi, după ce a mers  cu el la veterinar, urmând pașii legali, a ajuns la ultima etapă, aceea a înscrierii în evidențele Poliției. A urmat un du-te – vino la capătul căruia fata a fost trimisă să se informeze de pe Internet:

Contactați de Reporter Buzoian, reprezentanții IPJ au lămurit situația: Fiind vorba despre o rasă considerată periculoasă, procedura trebuie să înceapă la Asociația Chinologică și la medicul veterinar. După obținerea tuturor documentelor care atestă efectuarea vaccinurilor, se întocmește un dosar care se depune la Poliția Municipiului. Polițistul de proximitate din zona arondată este cel care se va ocupa de toate demersurile pentru înscrierea cățelului în evidențele Poliției.

American Staffordshire Terrierul (sau amstafful) este o rasă de câini de talie medie, cu păr scurt și neted, care își are originile în Statele Unite ale Americii. La începutul secolului al XX-lea, amstafful a devenit simbolul virtuții americane.

Deși este supranumit „câinele fioros care iubește copiii”, amstafful este totuși o rasă periculoasă. „Din prima secundă din care ți l-ai luat, trebuie să-l domini. Nu-l lași de capul lui.”,  sunt de părere specialiștii.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

3 comentarii

  1. Pai cine te pune sa il inscrii la politie normal se inscrie la o asociatie chinologica dar au o taxa care e destul de mare plus ca iti examineaza cainele si daca ei considera ca nu e perfect echilibrat te pune sa il sterilizezi asta daca nu cumva ai pedigree la el cel mai bn e sa il vaccinezi la timp sa il microcipezi iar cand iesi cu el in oras punei botnita si garantat nu o sa ai probleme cu legea

  2. Este rasa cea mai buna de caine.Am avut si eu,Ronny il chema,insa din pacate mi-a murit acum 2 ani.A fost câinele perfect,nici acum nu mi-a trecut dorul de el.Sunt extraordinar de inteligenți si de devotați familiei.Să nu va lăsați indusa in eroare cum ca ar fi periculosi.Impun respect prin prin simpla lor prezenta.Sa il vaccinati neaparat contra țânțarului de deltă,din aceasta cauză mi-a murit mie!Sa va traiasca si sa va bucurati de el.

  3. Costy vezi ca dezinformezi. Obligatorie conform og 55/2002 este declararea la politie a cainelui apartinand celor 2 categ de caini periculosi. Inregistrarea in evidentele politiei nu se poate face fara inregistrarea la asociatia chinologica din Buzau. Aici e magaria pt ca te pune sa platesti o taxa aberanta. Daca nu il declari asa cum am spus si te plimbi cu animalul pe strada chiar si cu botnita poti avea nesansa sa fii verificat si amendat usturator pt asta. As vedea ca pe un demers jurnalistic laudabil si postarea de catre autorul articolului a unui mic indrumar privind inregistrarea cainilor periculosi si prevederile legale in domeniu. Asa cum este structurat articolul, mai mult creeaza confuzie. Nu este deloc dificil sa declari cainele si sa intri in legalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button