Educaţie

O tânără din Buzău, studentă la Oxford, a realizat platforma TeachU pentru meditații gratuite

Un proiect unic în România, ce le oferă elevilor de liceu meditaţii gratuite pentru admiterea la Bac şi facultate, a fost realizat de o tânără din Buzău, studentă la Oxford, alături de alți olimpici români.

Gabriela Oprea are 20 de ani și este deja un nume sonor în domeniul chimiei după ce a reușit să obțină rezultate meritorii la olimpiadele internaționale de profil. A absolvit Școala Gimnazială „Sfântul Apostol Andrei” din Buzău, acolo unde i-a încolțit în suflet dragostea pentru chimie la clasa doamnei profesoare Carmen Gheorghe. Rezultatele spectaculoase le-a obținut însă la Colegiul Naţional „B.P. Hasdeu“ din Buzău, unde s-a pregătit cu doamna profesoară Virginia Mândruță Tănăsescu.

În 2018, Gabriela a obţinut medalia de argint atât la Olimpiada Naţională, cât şi la Olimpiada Internaţională de Chimie. De asemenea, a fost răsplătită cu medalia de bronz şi la Olimpiada Internaţională de Ştiinţele Pământului, în anul 2016.

În prezent, Gabriela Oprea studiază Chimia la Universitatea Oxford din Anglia. Tânăra spune că este pasionată de ştiinţe de când se ştie, în special de chimie şi de fizică.

„În chimie am găsit modul în care le pot aplica pe ambele: în fizică, chimia este oarecum ignorată, dar în chimie, fizica este, practic, baza. Chimia este locul în care am putut să le găsesc pe ambele într-un mod care mi se pare accesibil, dar şi foarte interesant, pentru că pot să mă raportez şi la lumea exterioară. Chimia este peste tot. Fiecare fenomen are şi o componentă chimică – nu scapi nicăieri de substanţe“, spune Gabriela pentru Adevărul.ro.

Tânăra buzoiancă povesteşte că, recent, a sunat-o un prieten s-o întrebe cum poate scăpa de mirosul urât din frigider. I-a găsit soluţia: după ce a aflat care erau substanţele care îl provocau, l-a îndrumat să-l spele cu puţin oţet, care face ca substanţele respective să devină solubile în apă şi să dispară.

    • TeachU – platforma care te ajută să iei Bacul și să intri la facultate.

Peste 500 de elevi fac meditaţii online Chiar de când era încă elevă, Gabriela s-a implicat într-un proiect unic în România: a ajutat la crearea de către olimpici a unei platforme educaţionale, care să le ofere ajutor gratuit elevilor care se pregătesc pentru susţinerea Bacalaureatului şi a admiterii la facultate.  Ideea le-a venit în 2017, după ce Gabriela şi alţi tineri olimpici au participat la evenimentul „Creatori de viitor“. La acea întâlnire olimpicii au discutat cu antreprenori şi alte persoane de succes în domenii de activitate diverse. Cu acea ocazie, a  fost organizată şi o competiţie, iar tânăra şi colegii ei au trebuit să vină cu o idee de antreprenoriat social sau de program social. Aşa s-a născut platforma teachu.ro

Articolul complet este disponibil AICI.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button