Educaţie Știrile zilei

O tânără învățătoare din Lopătari vrea să-i ajute pe copii să cunoască lumea!

În vremurile în care lectura tinde să devină pentru mulți dintre noi o „nobilă inutilitate”, o tânără învățătoare din județul Buzău se opune acestui fenomen, asumându-și un proiect curajos: înființarea unei biblioteci școlare în îndepărtatul sat Malu Roșu din comuna Lopătari.

Începând de anul acesta, Luminița Elena Constantin este învățătoare în satul Luncile, o așezare pitorească de la poalele Munților Buzăului. Deși ar fi putut alege o carieră în Buzău sau în capitală, tânăra a decis să se dedice nevoilor școlii, într-o zonă care suferă din multe puncte de vedere. La școala primară din Luncile, tânăra învățătoare îi învață pe copiii din clasele I-IV cu multă pasiune. Își dorește să facă însă mai mult decât prevede fișa postului.

La începutul anului școlar, învățătoarea Luminița Constantin a simțit că un lucru esențial pentru reușita elevilor lipsește din sat: CARTEA. Atunci a decis să ia pe cont propriu înființarea unei biblioteci în satul Malu Roșu, acolo unde funcționează școala gimnazială.

Numeroase persoane au răspuns chemării tânărului cadru didactic, donând cărți ce pot fi citite de copiii din clasele I-VIII. Recent, Palatul Copiilor Buzău s-a alăturat campaniei, invitându-i pe elevi să aducă la sediul de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 20 cărți pentru colegii lor din Lopătari. Persoanele care vor să doneze o carte pentru înființarea și dotarea bibliotecii din Malu Roșu o pot face până pe 23 octombrie 2019, la sediul Palatului Copiilor Buzău sau luând legătura cu doamna învățătoare Luminița Constantin.

Dragi prieteni,

Am făcut toată școala primară și pe cea gimnazială aici în Comuna Lopătari, Buzău. A fost greu, așa cum încă este greu pentru orice copil care face școala la țară. La țară sunt mereu neajunsuri: nu sunt bani, nu sunt microbuze, nu sunt drumuri. Nu sunt cărți…

Din toamna asta soția mea este învățătoare în satul Luncile de aici din comună. Pentru că-și dorește să facă în zonă mai mult decât ce scrie în fișa postului, împreună cu Alina vor să doteze biblioteca de la școala gimnazială „Malu Roșu” cu cărți de toate felurile. Au început deja să primească ajutor de la oameni buni care știu ce înseamnă școala la țară.

Știu că putem mai mult, așa că vă îndemn și eu să donați cărți pentru mica bibliotecă a școlii de la Malu Roșu. Dacă le aveți pe acasă, dacă le puteți cumpăra sau dacă vreți să le cumpăr eu pentru voi – orice variantă este bună și poate ajuta un copil de la țară să descopere lumea și alte perspective.

Dați-mi de veste sub orice formă doriți. Vă sunt recunoscător dacă dați mai departe această inițiativă ?”, a scris, pe Facebook, Claudiu Constantin, soțul învățătoarei care a inițiat campania.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Statistici T5