CulturăȘtirile zilei

Festivalul Internațional de Dansuri Folclorice „Plaiurile Mioriței”, la start

A început cea de-a V-a ediție a  Festivalului Internațional de Dansuri Folclorice „Plaiurile Mioriței”, eveniment organizat de Consiliul Județean Buzău și Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău. Festivalul la care participă peste două sute de dansatori din șapte țări se va întinde pe durata a patru zile și va avea loc în spațiul deja consacrat, Parcul Crâng.

Deschiderea oficială a avut loc astăzi, la Sala Mare a Consiliului Județean, acolo unde delegațiile celor șapte țări s-au prezentat și au făcut tradiționalul schimb de cadouri.

Dacă vremea o va permite, la ora 17:00 va avea loc parada echipelor de dansatori, care vor porni din Piața Daciei și vor ajunge în Parcul Crâng.

Printre noutățile acestui an se numără prezența echipelor de dansatori din SUA, Israel și Lituania, celelalte țări participante fiind: Bulgaria, Polonia, Slovacia și România.

Șefii delegației americane au fost foarte încântați de atmosfera creată în jurul acestui eveniment, dar și de apropierea manifestată de președintele Petre Emanoil Neagu, care s-a fotografiat cu fiecare în parte. Cei trei oaspeți veniți tocmai din California s-au mândrit cu frumoasele costume tradiționale datând din perioada anilor ’50.

Nelipsit de la acest eveniment a fost vicepreședintele Consiliului Județean Buzău, Adrian Petre, fost director al Centrului Județean de Cultură și Artă.  De altfel, Adrian Petre este omul care a organizat și coordonat primele ediții ale festivalului.

În decursul șederii lor la Buzău, oaspeții vor vizita obiective turistice și din județ și vor avea ocazia să cunoască o parte din tradițiile și valorile buzoiene.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: