EducaţieȘtirile zilei

E OFICIAL: Vacanța de primăvară a fost prelungită

În urmă cu puțin timp, ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a anunțat că vacanța de primăvara va fi prelungită, astfel încât să cuprindă atât Paștele catolic, cât și pe cel ortodox.

Vacanța de primăvara va începe pe 2 aprilie și se va încheia pe 4 mai.

Sorin Câmpeanu a precizat că a luat această decizie pentru ca ea va permite „o micşorare a mobilităţii pe perioada lunii aprilie, care se anunţă ca fiind cea mai dificilă; să permită organizarea examenului de bacalaureat la aceleaşi date chiar dacă vom fi nevoiţi, ca anul trecut, să echivalăm competenţele şi să organizăm proba de competenţe digitale după bacalaureat.

Al patrulea avantaj – să permită încheierea simulărilor pentru Bacalaureat şi Evaluarea naţională până pe 31 martie, deci să rămână deschise până la 1 aprilie, având avantajul că putem derula toate simulările – clasa a VIII-a , clasa a XII-a, clasa a XIII-a. Se susţin la datele planificate evaluările pentru clasa a IV-a şi a VI-a”, a declarat Cîmpeanu, la o dezbatere organizată de Senat pe tema finanţării învăţământului superior.

De asemenea, Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a nu va mai avea loc în perioada 22-24 iunie, așa cum era prevăzut inițial. Din cauza modificărilor aduse structurii anului școlar, Evaluarea Națională se va derula în perioada 5 iulie – 8 iulie, iar admiterea la liceu, după această dată.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button