PoliticăȘtirile zilei

PSD, în afara legii | Romașcanu: „Trebuie să-mi revin din șoc!”

Deputatul Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, este de părere că PSD ar trebui scos în afara legii. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni difuzate la B1 TV și l-au scandalizat pe senatorul social-democrat Lucian Romașcanu, prezent în platou.

Considerată o axiomă ideologică periculoasă, scoaterea partidelor în afara legii revine ca temă politică în România, la 30 de ani de la căderea celui mai odios regim totalitar. Pentru „câte nenorociri” a făcut în țară, reprezentantul PMP vrea însă ca Partidul Social Democrat să fie scos în afara legii.

Potrivit DC News, parlamentarul PNL Răzvan Prișcă, de asemenea prezent în platoul B1,a fost de acord cu propunerea colegului său de la PMP.

În platou se afla și Lucian Romașcanu, senator PSD, care a opinat că o astfel de idee extremistă este neverosimilă în contextul politic de azi și mai ales după ce România a făcut pași importanți pentru consolidarea democrației și a libertăților.

„Dacă am ajunge în situația să fiți scoși în afara legii… ar fi un lucru mare pentru România”, a precizat Eugen Tomac.

„Nici Partidul Comunist nu este scos în afara legii! Ați luat discursul lui Klaus Iohannis?”, a replicat Lucian Romașcanu.

„Pentru câte nenorociri ați făcut în țară… nu este puțin lucru ca PSD să fie scos în afara legii”, a reluat parlamentarul PMP.

„Eu trebuie să-mi revin din șoc după ce ați zis. Deci ca să înțeleg: În 2019, într-o țară care se declară democratică, vreți interzicerea unui partid politic?!”, a continuat senatorul PSD.

„Da, se întrunesc condițiile ca PSD să fie scos în afara legii”, a completat parlamentarul PMP.

„Aici e democrația, stă cu noi la masă. N-am ce replică să mai dau! Este incredibil. Asta e știrea momentului!”, a intervenit Lucian Romașcanu.

”PSD, acest grup organizat cu scopuri ascunse, întrunește condițiile să dispară în instanță”, a adăugat Eugen Tomac.

După emisiunea de la B1 TV, Lucian Romașcanu a făcut un comentariu pe Facebook:

”Disputele politice au tendința de a trece, câteodată, de limitele bunului simț, lucru sigur regretabil. Dar discursul extremist nu are ce căuta în dezbatere iar dorința de face dispărut PSD, emanată de la cea mai înaltă tribună a statului, face prozeliți.

Cei doi iresponsabili veseli din imagine, în emisiunea din această seară de la B1 TV, cer desființarea unui partid politic din Romania. Unul e președinte de partid, altul este parlamentar. 

Ce este groaznic este că nu realizează gravitatea demersului. Probabil niște acțiuni în justiție sunt necesare”.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close