Utile

Ora de matematică va încânta elevul, dacă acesta va avea la îndemână unul dintre manualele noastre

În viață, întotdeauna, te vei bate de un calcul simplu sau de vreo problemă, care va putea fi rezolvată doar dacă ai cunoștințe de matematică. Astfel că, e important să studiezi această disciplină cu seriozitate atât în gimnaziu, dar și la liceu. În funcție de profilul pe care-l alegi, vei aprofunda mai mult sau mai puțin noțiuni din acest domeniu, însă cele pe care le primești, învață-le, că odată se va ivi un moment și te vor ajuta.

    Pe parcursul liceului, îndeosebi, elevii, care urmează profilul Matematică-Informatică sau Științe ale naturii, dar nu numai, vor ajunge să înțeleagă prin intermediul matematicii multe concepte și idei, datorită antrenării unei gândiri logice. Profesorul de matematica va însemna foarte mult pentru elev, întrucât el va fructifica această gândire logică, dar va trebui să aibă și un manual care să-l susțină în acest demers.

Astfel că, echipa Delfin, vine cu soluția și vă pune acum la dispoziție cele mai complexe manuale de matematica clasa 9. Pe site-ul oficial, aflat doar la un click distanță de dumneavoastră, veți găsi următoarele manuale:

  • Constantin Năstăsescu, Constantin Nița, Ion Chițescu, Dan Mihalca, Matematică (TC+CD). Manual pentru clasa a IX-a, București, Didactică și Pedagogică, 2019.
  • Mircea Ganga, Matematică. Manual pentru clasa a IX-a. Trunchi Comun+Curriculum Diferențiat, Ploiești, Mathpress, 2008.
  • Marius Burtea, Georgeta Burtea, Matematică.  Trunchi Comun + Curriculum Diferențiat, Pitești, Carminis, 2008.
  • Dumitru Săvulescu, Marin Chirciu, Ștefan Alexe, Nicolae Dragomir, Tudor Deaconu, Alice Raluca Petrescu, Matematică. Manual pentru clasa a IX-a. Trunchi Comun + Curriculum Diferențiat, București, Corint, 2008.
  • Mircea Ganga, Matematică. Manual pentru clasa a IX-a. Trunchi Comun+Curriculum Diferențiat, Ploiești, Mathpress, 2008.
  • Ion Cucurezeanu, Ecuații în numere întregi, București, Aramis, 2007.
  • Petre Năchilă, Ion Cheșcă, Matematică (TC+CD), Ploiești, LVS Crepuscul, 2004.

Fiecare manual de matematică de clasa a IX-a răspunde cerințelor enunțate în programa școlară, astfel că toate urmăresc atingerea unor competențe ca: identificarea unor date şi relaţii matematice şi corelarea lor în funcţie de contextul în care au fost definite; prelucrarea datelor de tip cantitativ, calitativ, structural, contextual cuprinse în enunţuri matematice; utilizarea algoritmilor şi a conceptelor matematice pentru caracterizarea locală sau globală a unei situaţii concrete; exprimarea caracteristicilor matematice cantitative sau calitative ale unei situaţii concrete şi a algoritmilor de prelucrare a acestora; analiza şi interpretarea caracteristicilor matematice ale unei situaţii-problemă; modelarea matematică a unor contexte problematice variate, prin integrarea cunoştinţelor din diferite domenii.

Toate aceste manuale de matematică de clasa a IX-a au un conținut bine-structurat și delimitat, astfel încât favorizează receptarea noilor cunoștințe de către elevi într-un mod facil și de durată. În general, fiecare manual de matematică este împărțit în două părți, după cum urmează: Elemente de algebră și Elemente de geometrie. În cadrul fiecărei părți sunt prezentate noțiuni de teorie și câte o parte aplicativă formată din exerciții și probleme pentru exersare, aprofundare și dezvoltare, teste de evaluare și seturi de exerciții recapitulative. De asemenea, pentru a-i sprijini pe elevi în procesul de învățare, autorii s-au gândit să completeze fiecare capitol cu exerciţii rezolvate. În general, acestea sunt foarte apreciate de către elevi, deoarece ele reprezintă modele de lucru. Problemele prezente în manuale sunt structurate pe diferite grade de dificultate, iar elevii învață modalități diferite de soluționare. Prin aceste materiale didactice urmărindu-se nu numai acumularea de cunoștințe matematice noi, ci și dezvoltarea unor mecanisme de gândire. Manualele de clasa a IX-a destinate studiului matematicii impresionează prin claritatea ideilor exprimate, ceea ce face ca noţiunile dificile să poată fi uşor înţelese de elevi.

De asemenea, resursele didactice regăsite la noi beneficiază de avizul Ministerului Educației și Cercetării.

Lucrând pe aceste manuale, elevilor le va plăcea mult mai mult ora de matematică. Astfel că, indiferent de profilul urmat, pe site-ul librăriei Delfin, veți găsi manualul potrivit. Pentru a avea o idee și mai clară despre aceste instrumente-didactice, vă rugăm să accesați link-ul atașat, mai sus, în descriere.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!