CulturăȘtirile zilei

EXCLUSIV: Orchestra Johann Strauss vine la Buzău! | Concert extraordinar „Best of Vienna”

Concert eveniment în luna decembrie. Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a declarat pentru „Reporter Buzoian” că municipalitatea realizează demersuri pentru aducerea la Buzău a celebrei orchestre „Johann Strauss Ensemble”, care va sosi în România în luna decembrie în cadrul turneului „Best of Vienna”.

Concertul extraordinar al celebrei orchestre ar urma să aibă loc pe 19 decembrie, în Sala Sporturilor din Buzău. Sala are o capacitate de 2000 de locuri, iar organizarea evenimentului presupune o pregătire minuțioasă:

„Va fi un efort titanic, dar va merita din plin. Vom drapa sala pentru a crea acustica necesară concertului și vom reconfigura actuala suprafață de joc, astfel încât să facem loc orchestrei, dar și corpului de balet, care va crea o poveste diferită pentru fiecare piesă muzicală.”, a declarat primarul Constantin Toma.

În acest moment, Primăria Buzău ia în calcul ca accesul în Sala Sporturilor să se facă în baza unor invitații. Acestea ar urma să fie oferite de municipalitate diferitelor instituții buzoiene, în funcție de numărul angajaților și de domeniul de activitate.

Turneul național al orchestrei Johann Strauss Ensemble cu maestrul său dirijor Russel McGregor cuprinde optsprezece mari municipii din țară. Nu orice administrație locală din România își permite să-i aducă pe celebrii muzicieni, prețul lor depășind 20.000 de euro.

Potrivit organizatorului, iubitorii de muzică clasică se vor putea bucura de valsuri, marșuri, polci, scrise de compozitorii dinastiei Strauss și de contemporanii acesteia.

Respectând tradiția concertelor Strauss din secolul al XIX-lea, maestrul Russell McGregor va dirijea în stilul Stehgeiger, adică din poziția de solist.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

3 comentarii

  1. Invitatii pentru angajații instituțiilor buzoiene,bineînțeles, contribuabilii nu au acces nici macar cu bilet !

  2. Contribuabilii plătesc invitațiile pentru alții… orchestra nu face un gest caritabil…! Voi fi încântat că, alături de ceilalți, ajut la culturalizarea „merituoșilor”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!