AdministrațiePolitică

Orgoliile politice din Consiliul Județean privează Spitalul de Urgență de un proiect de 2 milioane de euro

Dacă formal, cel puțin la centru, PNL și PDL au fuzionat, nu la fel merg treburile și în teritoriu. La Buzău, consilierii județeni ai PDL au lipsit raul-florescunemotivat de la ședința extraordinară de marți, blocând astfel implementarea unui proiect în valoare de 2 milioane de euro, al cărui beneficiar era Spitalul Județean de Urgență.
Alături de pedeliști, au mai lipsit de la convocare și câte doi aleși ai PNL, PP-DD și un social democrat, făcând astfel imposibilă aprobarea proiectului de dezmebrare a unui lot de teren aferent Spitalului Județean. Deși cei 19 consilieri prezenți au votat pentru aprobarea proiectului, din lipsă de cvorum, hotărârea a fost respinsă.
Președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu, s-a arătat deranjat de gestul consilierilor, cărora le reproșează lipsa de responsabilitate față de problemele comunității și de buzoienii care i-au votat:
„Nu era vorba de niciun proiect care ținea de vreo hotărâre politică, ci era voba despre o investiție în Spitalul Județean, în valoare de 2 milioane de euro, printr-un proiect european și, din această cauză, trebuia adoptat un proiect prin care se dezmembra un lot de teren aferent spitalului, pentru ca unitatea medicală să fie degrevată de sarcini. Să nu vrei să te prezinți la un o ședință în care se votează un proiect pentru comunitate cred că înseamnă că cei în cauză uită de ce au fost trimiși în Consiliul Județean”, a precizat liberalul.Cristi-Bigiu-16151
Contrele dintre puterea și opoziția din CJ dăinuie de mai multă timp, nemulțumirea democrat-liberalilor fiind aceea că nu au primit postul de vicepreședinte al instituției, pe care ar urma să o ocupe Raul Florescu. Mai mult decât atât, democrat-liberalii s-au simțit ofensați de atitudinea președintelui Bîgiu, care ar fi afirmat că nu are nevoie de alți aleși pentru a forma majoritate, el asigurându-și aprobarea proiectelor cu sprijinul consilierilor PSD.
Pentru că de aprobarea proiectului depind cele două milioane de euro bani europeni, Cristi Bîgiu a convocat o altă ședință, programată joi dimineață.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: