Știrile zilei

Pacientă de la Spitalul Județean Buzău, transferată cu elicopterul la Iași

Duminică, o familie din Buzău a trecut prin clipe de coșmar, după ce o butelie ar fi explodat în locuința în care se aflau nu mai puțin de cinci suflete. Ulterior a avut loc un incendiu, iar patru dintre victime au fost scoase de pompieri din vâlvătaie în ultima clipă.

Ajunse la spital, cele patru victime au primit îngrijiri medicale de specialitate, iar pentru doi dintre răniți s-a luat decizia intervenției chirurgicale. Un bărbat de 34 de ani și o femeie de 50 de ani suferiseră arsuri de gradul 2 și 3, motiv pentru care ambii au fost intubați și introduși în sala de operație.

Deși aveau arsuri pe o mare parte din suprafața corpului și ar fi necesitat îngriiri medicale într-un spital pentru marii arși, cei doi au rămas la Buzău, deoarece, în ziua tragediei, la spitalele din țară nu era disponibil niciun loc.

Ulterior, pentru pacienta în vârstă de 50 de ani s-a găsit un loc disponibil, iar în cursul zilei de luni ea a fost transferată cu elicopterul la un spital din Iași.

Se pare că femeia ar avea arsuri pe o suprafață mai mică a corpului decât tânărul de 34 de ani, însă ea nu ar fi răspuns tratamentului.

Pacientul mai tânăr a rămas internat la Spitalul Județean de Urgență Buzău, pe secția ATI Chirurgie plastică. Ceilalți trei răniți au fost deja externați.

Între timp, anchetatorii ar fi concluzionat că incendiul devastator de pe strada Dorobanți a pornit de la o butelie GPL găsită în locuință.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

  1. informatii un pic eronate pacientul de 33 de ani are arsuri de 35 %mai bine zis 25 % femeia da este la iasi 2 pacienti la spital si 2 pacienti acasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!