Știrile zilei

Pact între Carrefour, Kaufland și Primărie, pentru binele orașului!

Cele două hipermarketuri își pun parcările la dispoziție

Curajosul proiect de punere în valoare a canalului Iazul Morilor capacitează nu doar forțele administrației locale, ci și pe cele ale agenților economici din zonă. Înțelegând că noul proiect poate fi un motor de dezvoltare pentru toată lumea, două hipermarketuri din zona comercială a orașului pun umărul la bunul mers al lucrurilor.

Astăzi, primarul Constantin Toma a anunțat că buzoienii își vor putea lăsa mașinile pe timpul nopții în parcările generoase ale hipermarketurilor Kaufland și Carrefour, asta după ce parcarea de pe Frăsinet a dispărut. Locul ei va fi luat de faleze, terase, lacuri și alei de promenadă amenajate în jurul a ceea ce edilul numește „leagănul civilizației buzoiene”: Iazul Morilor.

Cei doi mari agenți economici au făcut această concesie pentru a veni în sprijinul locatarilor care, odată cu renașterea Iazului, nu vor mai avea unde parca. Un adevăr spus pe jumătate, deoarece edilul Toma a anunțat chiar azi că proiectul prevede și amenajarea unei parcări lângă primul lac, ce-i drept, nu așa de generoase.

Iazul Morilor a stat la baza dezvoltării și renașterii Buzăului după fiecare calamitate prin care a trecut micul târg. Forța hidraulică a iazului a mișcat Buzăul înainte, irigând secole întregi grădinile mănoase ale legumicultorilor sau măcinând cerealele care au hrănit atâtea generații.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close