EducaţieȘtirile zilei

Pact pentru educația râmniceană, la început de an

Primăria Râmnicu Sărat rămâne un partener constant al educației și sprijină instituțiile de învățământ din municipiu.

Dialog dintre administrația râmniceană și directorii unităților de învățământ din municipiu continuă. O primă întâlnire din acest an a primarului Sorin Cîrjan cu reprezentanții școlilor și grădinițelor a avut loc la mijlocul acestei luni, subiectele abordate vizând bugetul și buna funcționare a unităților de învățământ, cooperarea cu administrația locală, dar și inițierea și susținerea unor noi proiecte educaționale.

În cadrul întâlnirii, primarul din Râmnicu Sărat și-a exprimat încrederea că și pe parcursul acestui an, școlile și municipalitatea să ia cele mai bune decizii pentru elevii din comunitate. Discuțiile dintre primarul Sorin Cîrjan și dascălii din municipiu au cuprins și promovarea temelor de educație ecologică în școli, lansarea programului ,,EduCLead 2022 Râmnicu Sărat” și funcționarea Consorțiului Educațional „Principele Ferdinand”.

„Început de an, un nou drum deschis alături de conducătorii instituțiilor de învățământ din municipiul nostru. Întâlnirea de astăzi, organizată la inițiativa administrației locale a produs primii pași în inițierea și susținerea unor noi proiecte, clarificarea unor situații care țin de buna funcționare a instituțiilor și de buna cooperare cu municipalitatea, precum și aducerea în atenție a unor resurse pe care instituțiile de învățământ le poți utiliza în relația cu elevii și cu comunitatea.
Ordinea de zi a întâlnirii de astăzi a fost următoarea:
1. Convocarea și funcționarea Consiliilor de Administrație ale instituțiilor de învățământ.
2. Gestionarea cheltuielilor instituțiilor în anul 2022.
3. Promovarea temelor de Educație Ecologică în școli și licee la nivel de prioritate 0: colectare selectivă, dotări existente și un necesar de dotări.
4. Lansarea Programului “EduCLead 2022 Râmnicu Sărat”: introducere în program, concept, schimbări vizate, conținut educațional, proceduri.
5. Centrul Europe Direct Râmnicu Sărat – partener în activitatea educațională: Learning Corner (resurse), activități ale centrului, parteneriat pentru educație, metode și instrumente, voluntari, materiale.
6. Consorțiul Educațional “Principele Ferdinand” – funcționalizare.
7. Întrebări și discuții libere.
Le mulțumim doamnelor și domnilor directori pentru deschiderea în colaborare și le dorim ca anul 2022 să le fie unul plin de reușite pentru Educație și pentru Comunitate”, este mesajul apărut pe pagina de Facebook a municipiului Râmnicu Sărat.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button