Știrile zilei
ULTIMA ORĂ

Pădurea Crâng a intrat în posesia Primăriei Buzău

Pădurea Crâng a intrat în posesia Primăriei Buzău, după o decizie de astăzi a Guvernului României. Pădurea revine astfel în proprietatea administrației urbei după ce, 141 de ani, s-a aflat în patrimoniul statului.

Astăzi, Guvernul României a aprobat Hotărârea privind transmiterea, cu titlu gratuit, a suprafeței de 177 de hectare, reprezentând suărafața pădurii Crâng. din domeniul public al statului în proprietatea Primăriei municipiului Buzău.

Primăria vrea să transforme Crângul în cel mai mare parc din Europa, investițiile urmând să fie finanțate din fonduri europene.

„Un moment istoric!
După 141 de ani Crângul redevine al buzoienilor! Astăzi, Guvernul României a aprobat Hotărârea prin care se face o reparație istorică!
În foto, alături de Hotărâre de Guvern, aveți Monitorul Oficial din 19 aprilie 1881 care precizează în limbajul vremii: „Art.1. Statul recunosce primăriei urbei Buzeu dreptul de proprietate asupra pădurei numită Crângul, situată în marginea oraşului Buzeu, cu condiţiune ca pentru tot-d’a-una să serve ca loc de preumblare şi înfrumuseţarea urbei.”, a scris viceprimarul Ionuț Apostul pe Facebook, la aflarea veștii.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

2 comentarii

  1. o sa pierdem o padure … (care se afla in vecinatatea parcului Crang)

    din pacate buzoienii or sa piarda o protectie si vor obtine asfalt,borduri,panselute,bancute,saloanedenunti,vile,blocuri, tarabe – toate la suprapret.

    teribil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: