EconomicEducaţie

În parteneriat cu Primăria și IȘJ | Șase firme din Buzău vor plăti școlarizarea și bursele a 112 elevi de profesională!

Joi, 4 mai 2017, ora 10:00, la Sala nr 24 de la Primăria Buzău, se vor semna contractele de colaborare dintre operatorii economici, IȘJ Buzău și comunitatea locală pentru implementarea învățământului dual profesional și în orașul Buzău. Aceste contracte vor fi transmise Ministerului Educatiei Nationale pentru includerea claselor în proiectul planului de scolarizare pentru anul scolar 2017-2018. 

Dupa mulți ani în care învățământul profesional a decazut până la desfiinșare, se lansează o nouă etapă în acest domeniu, pentru a veni in sprijinul operatorilor economici buzoieni, al elevilor și al părinților, prin atragerea absolvenților de 8 clase către meserii foarte căutate pe piața muncii din România și din Europa.

Prin Ordonanța de urgență 81/2016, și prin deschiderea Ministerului Educatiei Nationale pentru organizarea invatamantului profesional dual, se pun bazele colaborării dintre autoritatea locală: Primăria Buzău, agenți economici care doresc să se implice în educația tinerilor buzoieni: ROTEC SA, BETA SA, EXIMPROD, VAE APCAROM, Total Electric, Filati SRL Buzău și licee tehnologice, prin asigurarea unei duble finanțări pentru 112 elevi, care vor învața la Liceele Tehnologice Dimitrie Filipescu și Grigore C Moisil din Buzău.

Acești operatorii economici și autoritatea locală din Buzau dovedesc interes și sprijin pentru atragerea către meserii din domeniile mecanică și electric, căutate pe piața muncii și sunt de acord să sprijine financiar elevii, prin asigurarea unei burse în valoare de 400 de lei, a tutorilor de practică și a bazei materiale necesare desfășurării stagiilor de pregătire practică.

În acest scop, cei 6 agenți economici au solicitat să finanțeze 4 clase cu următoarele calificări: electrician exploatare joasă tensiune, sudori, operatori la mașini cu comandă numerică, lăcătuși construcții metalice, sudori și strungari.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: