Știrile zilei

Pasaj subteran, în municipiul Buzău | Toma: „A fost semnat contractul”

Puțini dintre cei care trec astăzi pe lângă Catedrala Municipală „Sfântul Sava” din Buzău își aduc aminte că aici exista un pasaj subteran. Lucrarea rămasă neterminată a fost închisă în timpul fostei administrații de la Palatul Comunal. Vestea bună este însă că, în curând, calea de acces de sub Bulevardul Unirii va fi redeschisă populaţiei.

Săptămâna trecută a fost semnat contractul pentru refacerea și modernizarea pasajului subteran de pe bulevardul Unirii, din dreptul Catedralei Sfântul Sava. Anunțul a fost făcut de către primarul Constantin Toma, în cadrul unei postări pe Facebook.

Încă nu se știe dacă spaţiul va fi valorificat şi din punct de vedere economic, însă există șanse mari ca aici să fie amenajată o galerie comercială subterană, la fel ca în marile orașe.

Pasajul subteran de la „Sfântul Sava” a fost un proiect mort încă din fașă. După ce ani la rând a fost lăsat de izbelişte, un afacerist a concesionat obiectivul pentru a-l transforma în centru comercial, însă acesta intenţiona, de fapt, doar să ridice construcţii la gurile de acces, fără să intervină şi în subteran. Investiţia a eşuat în urma unor procese în instanţă.

La vremea respectivă, Primăria municipiului Buzău a investit peste 150 de mii de lei pentru închiderea pasajului pietonal, lucrarea fiind executată de o firmă de construcții.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close