Știrile zilei

Pasajul de la gară, în pericol să cedeze

Probleme serioase, la pasajul de la gară. În cadrul unei emisiuni difuzate de postul local de televiziune Campus TV, primarul Buzăului a declarat că structura de rezistență a pasajului subteran este afectată pe o suprafață de 33 de metri pătrați și poate ceda în orice moment. 

În aceste condiții, lucrările au fost sistate, iar Primăria Buzău se vede în imposibilitatea de a interveni, deoarece pasajul este proprietatea Regionalei CFR:

„Pe o porțiune de 33 de metri structura de rezistență poate ceda. Acest lucru a reieșit din expertiza făcută. Pasajul aparține CFR, nu Primăriei Buzău. Noi nu avem voie să intervenim. I-am semnalat problema primului ministru Florin Câțu, să oblige CFR Infrastructură să repare pasajul”, a spus edilul buzoian la Campus TV.

Problemele de la pasaj păreau a-și fi găsit rezolvarea anul trecut, atunci când Primăria Buzău a demarat un proiect de reabilitare a legăturii subterane dintre oraș și cartierul Poștă.

Pasajul ar fi trebuit inaugurat odată cu locomotiva. Umezeala din tavan și rezultatele îngrijorătoare ale expertizei au zădărnicit planurile primăriei.

Proiectul prevedea investiții în refacerea pereților și a casei scărilor, placarea cu faianță și montarea unui sistem de monitorizare video, însă toate planurile s-au năruit în momentul descoperirii gravei probleme la structura de rezistență.

Singurele speranțe se îndreaptă acum înspre CFR, proprietarul de drept al pasajului. Când privim însă resursele și parcursul dezastruos al companiei numite odinioară „A doua armată a țării”, parcă ne vine să ne și luăm gândul de la reabilitarea pasajului..

loading...

2 comentarii

  1. Taxele au explodat, orasul e plin de gropi si de cainni vagabonzi,somajul aurcat la cer si ne cade pasajul in cap, dar ce conteaza? Avem locomotiva la gara! Sincer, imi e jena de cum a ajuns orasul asta..Toate marile municipii investesc in zona economica, isi creeaza parcuri industriale, atrag investitori, dezvolta afaceri si locuri de munca pentru oameni, iar domnul primar tine in viata un oras pe…datorie!

  2. Adevărat..
    La început am crezut ca „Tomita” va face ceva pentru Buzau,Dar.
    In cativa ani o sa se aleaga praful de tot..
    Trebuie investit într-un parc industrial..trebui atrași investitori.dar cine sa faca asta!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button